logo
Teatrul de Balet Sibiu pleacă în Luxemburg și Coreea de Sud, la final de an
Andra MARINESCU
1207 vizualizari
Teatrul de Balet Sibiu pleacă în Luxemburg și Coreea de Sud, la final de an
După un an plin, care a adus pe scena Sibiului 32 de reprezentații de balet, dintre care cinci producții prezentate în premieră și două turnee internaționale, în Franța cu „Lacul Lebedelor” (aprilie 2017), respectiv în Italia cu „Gală de balet”, „Freedom”, „Tristan și Isolda. Vorbind despre Isolda”, „Straussiana” (noiembrie 2017), Teatrul de Balet Sibiu încheie anul cu alte șapte reprezentații de balet clasic, prezentate în turneu, în luna decembrie, de această dată în Luxemburg și Coreea de Sud. Spectacolul Teatrului de Balet Sibiu „Spărgătorul de nuci”, prezentat la Sibiu în data de 21 noiembrie și 8, 9 și 10 decembrie, va fi prezentat în turneu de dansatorii TBS la Luxemburg, în data de 14 decembrie, respectiv în Coreea de Sud în perioada 20 – 27 decembrie.


TBS va dansa cu casa închisă la Ettelbruck, în Luxemburg


Prima reprezentație în turneu cu spectacolul „Spărgătorul de nuci” va avea loc la Ettelbruck, Luxemburg, pe scena CAPE - Centre des Arts Pluriels Ettelbruck, joi, 14 decembrie. Spectacolul, așa cum anunță organizatorii turneului, se va dansa cu casa închisă. Reprezentația din Luxemburg îi va avea în rolurile principale pe Gabriella Delgado (Clara) și Naoya Kyuno (Prințul), respectiv Ayaka Nagai (Zâna Dulciurilor) și Kirill Ermolenko (Cavalerul). Rolul lui Drosellmeyer va fi interpretat de Dorin Coșeriu, în prezent maestru de balet la Teatrul de Balet Sibiu. În Coreea de Sud, TBS va avea șase reprezentații cu spectacolul „Spărgătorul de nuci” în orașele Hanam (22 și 23 decembrie), Daegu (24 și 25 decembrie) și Gumi (26 decembrie).
 

  • “Am primit cu multă bucurie invitația de a prezenta în turneu, în Luxemburg și Coreea de Sud, spectacolul . Pentru artiștii Teatrului de Balet Sibiu și pentru întreaga echipă a TBS, aceste două turnee sunt importante în contextul acestor doi ani deja, de când la Sibiu nu avem o scenă și o sală de spectacole adecvate activității noastre. Aceste două turnee sunt o confirmare a calității actului artistic, produs prin efortul comun și susținut al întregii echipe a Teatrului de Balet Sibiu. Bucuria a fost cu atât mai mare să aflăm că spectacolul din Luxemburg este vândut integral. Cred că prin fiecare spectacol al nostru prezentat în turneu, reușim să spargem bariere și să contribuim la schimbarea mentalității vest-europenilor despre România, transformându-ne în adevărați ambasadori ai culturii românești”, spune Ovidiu Dragoman, directorul Teatrului de Balet Sibiu.
  • © Ovidiu Matiu

comentarii
1 comentarii

Si sa speram ca macar de la la anul sa-i vedem la Sindicate.
cetateanu
12.12.2017 17:40
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia