logo
FOTO: Târgul de Crăciun la start: concerte, patinoar și suveniruri. Primarul Astrid Fodor a anunțat trupa care va cânta de Revelion
FOTO: Târgul de Crăciun la start: concerte, patinoar și suveniruri. Primarul Astrid Fodor a anunțat trupa care va cânta de Revelion
© Dragoș DUMITRU

Sibienii au fost prezenți vineri seara în Piața Mare a orașului pentru a participa la deschiderea oficială a Târgului de Crăciun, unde concertează Paula Seling și Radu Nechifor. Patinoarul s-a deschis și el cu acest prilej.

Primarul Astrid Fodor le-a vorbit sibienilor la deschiderea Târgului, le-a mulțumit  că sunt în piață și a anunțat că de Revelion la Sibiu va fi prezent Ștefan Bănică Jr.

Este primul anunț al municipalității în privința spectacolului de Revelion.

 

„Sărbători fericite” în toate limbile lumii, pe clădirile din Piața Mare

 

Ediția din acest an a Târgului de Crăciun este una specială, deoarece România va deține, în 2019, președinția Consiliului Uniunii Europene. Astfel, turiștii care vin acum în Sibiu vor putea citi, proiectat pe zidurile clădirilor de pe partea cu Muzeul Brukenthal, urări de sărbători, în mai toate limbile lumii.

„Proiecţia de lumini are o temă nouă anul acesta. Practic, două laturi ale Pieţei Mari vor fi acoperite cu urări de Crăciun şi de sărbători în diverse limbi internaţionale. Am vrut să facem o legătură cu ideea că România va deţine preşedinţia UE anul viitor, dar şi cu faptul că va fi organizat un mare Summit european la Sibiu”, a spus Andrei Drăgan Răduleț, managerul proiectului.

De asemenea, alte faţade ale clădirilor din Piaţa Mare vor avea o altă culoare, un alt aspect.

„Le-am păstrat pereţii şi geamurile, dar ele arată ca şi cum ar fi din poveste, la streaşini se poate vedea şi ceva zăpadă, chiar dacă nu e adevărată. Mai avem şi o pădure de brazi în care ninge digital. Atmosfera, când ai în jurul tău mii de metri pătrați de proiecţii, este frumoasă”, a mai spus Drăgan.

 

Căsuțele formează Centenarul

 

Nici Centenarul nu este uitat în cadrul acestei ediții a Târgului de Crăciun. De sus, căsuțele sunt așezate astfel încât să formeze cifra „100”.

„O altă noutate o reprezintă modul în care am amplasat căsuţele. Cei care au venit anul trecut, când am ajuns la un număr destul de mare, de 100 de standuri, s-a putut vedea că se încurcau în vizite. Până atunci, încercasem să încurcăm un pic vizitatorii, ca să petreacă mai mult timp aici, dar deja când am depăşit 100 de standuri a devenit mult mai complicat. Acum sunt 110 standuri, dar le-am organizat foarte bine. Sunt nişte linii drepte, care permit oricui să viziteze standurile la rând. Seara, mai ales, era greu să faci cumpărăturile pe care şi ţi le doreai. Mai e un joc organizatoric. Din aer, se vede că aceste căsuţe formează cifra 100, un joc de a face o legătură cu Anul Centenarului”, a spus Andrei Drăgan.

 

Un patinoar în Piața Mare

 

Cei cărora le place patinajul pot să se distreze în Piața Mare, unde a fost amplasat un patinoar în aer liber. Cum multă lume a cerut să fie adus, organizatorii au răspuns pozitiv. Patinoarul este unul modern, frumos, minimalist și cei care stau pe margine se pot apropia la câţiva centimetri de el, față de cel de anii trecuți, care era o construcţie mult mai complicată și „un pic nepotrivită pentru un centru de oraş”, după cum a spus organizatorul.

 

Bradul, controversat, dar unicat

 

Despre bradul de Crăciun, pus la dispoziție de o firmă din Sibiu, organziatorul Târgului de Crăciun a spus că schimbă un concept cunoscut și, astfel, era de așteptat să existe opinii pro și contra.

„A schimbat un concept. De la un brad natural de Crăciun la un brad artificial este din start ceva controversat, poate. Însă această schimbare s-a dorit în primul rând pentru că a fost o firmă locală din Sibiu cu vechime de zeci de ani, care a vrut să se implice în acest proiect. A venit cu iniţiativa de a aduce ceva nou. Şi cred că plecând de la acest punct, e un lucru foarte binevenit. Este un obiect decorativ acum, nu mai este doar un brad care simbolizează natura. Iluminatul din Piaţa Mare, cupola care a devenit exemplu şi pentru alte oraşe, conceptul de lumini nu reprezintă ceva uzual. Noi încercăm totuşi să aducem ceva nou în fiecare an”, a mai spus Drăgan.

 

© Dragoș DUMITRU
 
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU
© Dragoș DUMITRU


comentarii
2 comentarii

Am si eu o intrebare uitandu-ma la poze: unde e bradul ?
Din logica tutei de la primarie , pentru a instala un rahat in piata mare e sufucient sa fii o firma locala cu traditie si sa vii cu o idee controversata, astfel nu ai probleme in a instala un rahat fix in piata mare.
Kwj
16.11.2018 21:00
pro
- bradul luminat arata bine
- discursul primaritei scurt

contra
- un "destept" care s-a gandit sa huiduie cand vb primarita. pb era vreunul din cartierul arhitectilor care tipa dupa autobuz
- pe mitropoliei 7 tiganii de acolo si-au adus lemne pe trotuar langa biserica reformata iar politia locala nimic.
aa
16.11.2018 23:02
Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia