logo
Târgul de Crăciun din Piaţa Mare. Evaziune fiscală sub nasul Primăriei: "Ui adineaori s-o defectat, o fi de la frig, să mai strâcă şi oamenii, d-apăi aparaturile ăstea ..."
Târgul de Crăciun din Piaţa Mare. Evaziune fiscală sub nasul Primăriei:

Da. E frumos la târg şi anul ăsta. Am auzit turişti aproape fascinaţi, jurându-se că vin şi la anul. Ba şi nişte prietenari cică o să aducă, să vază şi ei minunea. În ciuda frigului, Piaţa Mare  redevine în fiecare seară locul de întâlnire preferat de sibieni. De găsit, găseşti de toate. Doar bonurile fiscale lipsesc. Şi lipsesc cu desăvârşirea cu care şi-n anii trecuţi au lipsit. Sub ochii larg închişi ai autorităţilor obişnuite să nu se încurce cu astfel de fleacuri. Cum s-o iei la tropăit cu chitanţierul sub braţ, când poţi sta la căldură, ignorând cu plescăit legea şi plicticoşeniile ei, nu? De ce să nu zburde evaziunea dacă Târgul de Crăciun adună în fiecare an zeci de mii de clienţi care nu se uită la bani, dacă tot au ajuns aici. Culmea e că toate căsuţele din piaţă sunt dotate cu case de marcat. Unele pitite destul de iscusit, altele uitate la vedere. De sub ciorapi croşetaţi, fulare sau maldăre de ornamente n-ai cum să nu le zăreşti. În Ajun de Moş Niculae am cumpărat câteva cadouri. 50 de lei un fular, altul cu 40, câteva ornamente la 20 de lei bucata, o pereche de mănuşi tot cu 20, nişte dulciuri. Toată distracţia vreo două sute şi ceva. La produse "tradiţionale" se-ngroaşă gluma, fie că vrei brânzeturi sau o pastramă afumată ca-n secuime. Preţurile nu-s pentru asistaţi social, iar dacă vrei o tolbă plină cu merinde ca pe vremuri e bine să nimereşti în zi de leafă. Bon fiscal, nici pomeneală. Meteahna nu-i nouă şi e prezentă la multe din evenimentele organizate din Piaţa Mare şi până la Sala Transilvania. 
Doar "explicaţiile"-s aceleaşi: "Ui adineaori s-o defectat, o fi de la frigul ăsta, să mai strâcă şi oamenii, d-apăi aparaturile ăstea ...Da` chiar înainte am dat bon la o doamnă ...". De prisos să adaug că doamna nu primise niciun bon. Şi până la "L-am sunat pe şefu` să-i spun, a zis că aduce el alta, dar până vine nu pot să vă dau bon ...".  
Meltenii sunt şi ei la locul lor. Că dacă nu ei cine să arunce pahare de plastic şi mucuri pe jos, deşi până la primul coş de gunoi nu-s decât doi metri. Sibieni get-beget după accent. 

 ... Cum? ... Unde-ai fost? La Târgul de Crăciun din Viena? Şi ce-ai primit? "Până şi bon fiscal?" Păi, şi ce treabă avem noi cu lumea civilizată? Nişte penibili austriecii ăia, vai de capul lor. Habar nu au cât le-o lua pân-o să ne-ajungă. Şi autostrăzi o să avem până apucă ei să ne sufle-n ceafă, punem pariu? 

 





comentarii
4 comentarii

Am cumparat, anul acesta, de la mai multe casute si am primit bonul de fiecare data.
Sibian
08.12.2017 10:35
Dar politzisti atzi vazut la Targul unde in buricul Sibiului nu se da bon fiscal?
Nu, ca sunt totzi in misiune, sa-i pazeasca pe cei 500 care apara justitzia!
Mick
08.12.2017 16:29
Cind nu va place adevarul --stergeti commentariul-- Tribuna ziar la mina politrucilor -- Se zvircoleste Slavici in mormint - cind vede ce a ajuns tribuna (cu litetere mici) Se vede cu ochii inchisi ca ziarul sta girbovit in fata stapinilor -- SHAME ON YOU --tovarasilor!!- Stiu ca ve-ti sterge si acest comment, dar macar vreau sa stiti si voi cine sunteti sui cu cine votati-- God bless Romania
mike
12.12.2017 20:05
Nimeni nu va forteaza sa cumparati daca nu va dat bon -- nu luati marfa -- ce atita zarva pentru un nimic??
luci
12.12.2017 20:12
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia