logo
Târgul de Crăciun, controlat de Protecția Consumatorului. Unii comercianți și-au părăsit tarabele!
Târgul de Crăciun, controlat de Protecția Consumatorului. Unii comercianți și-au părăsit tarabele!
© Răzvan NEGRU


Mai multe căsuțe din Târgul de Crăciun au fost vizitate, luni, de inspectorii OPC.
În urma verificărilor, deficiențele nu au fost majore, în schimb reprezentanții firmelor controlate au fost chemați la sediul instituției pentru a face dovada unor neclarități.
De exemplu, unii producători care comercializau batoane de ciocolată de casă au fost înștiințați că nu pot expune o astfel de denumire deoarece, potrivit legii, batonul respectiv trebuie să conțină ciocolată, și nu cacao.
Au fost și comercianți care, când au auzit că sunt verificări ale OPC, și-au părăsit tarabele. Este cazul unui comerciant care vindea clătite sau a altuia care vindea vin și țuică fiartă.

Aproximativ 10 căsuțe, în special care comercializau produse alimentare, au fost controlate. Patronilor sau producătorilor, după caz, le-au fost aduse la cunoștință deficiențele și li s-a pus în vedere să intre în legalitate. Mai mult, aceștia vor fi nevoiți să meargă cu toate actele la sediul OPC Sibiu pentru a întocmi documentația de control.

În urma controlului din Târgul de Crăciun, comisarii CJPC Sibiu au constatat mai multe abateri de la prevederile legale, la unii operatori economici, pentru unele produse comercializate şi pentru unele servicii prestate, cele mai frecvente fiind lipsa afişării preţului fără echivoc la unele produse comercalizate, lipsa informării corecte, complete şi precise a consumatorilor de către unii operatori economici care comercializeaza produse alimentare vrac, în     ceea ce priveşte denumirea produselor, a ingredientelor, a alergenilor, a datei durabilităţii minimale, lipsa vasului volumetric omologat la comercializarea băuturilor alcoolice şi nealcoolice comercializate vrac de către unii operatori economici. La unele jucării comercializate  s-a constatat lipsa elementelor de identificare, a instrucţiunilor de utilizare şi categoria de vârstă pentru care sunt destinate.
Comisari CJPC Sibiu au mai constatat şi comportamentul incorect faţă de consumatori a unor operatori economici care comercializează produse din carne, aceştia depozitând produsele la o temperatură mai mare decât cea recomandată de producatori, nerespectându-se cele prescrise şi declarate prin documentele de conformitate şi lipsa completării diagramelor de temperatură pentru ziua curenta, la unele produse alimentare pentru care legislaţia impune acest aspect.

"Pentru abaterile constatate, comisarii CJPC Sibiu au întocmit procese verbale de constatare a contravenţiilor conform prevederilor legislaţiei privind protecţia consumatorilor, anumite produse au fost oprite temporar de la comercializare până la remedierea deficientelor constatate (exemple: la produsele alimentare - pentru afişarea preţului fără echivoc, informarea privind ingredientele, alergenii şi data durabilităţii minimale; la jucarii- pentru lipsa elementelor de identificare,  precum şi a instrucţiunilor de utilizare şi categoria de vârstă pentru care sunt destinate), informează comunicatul CJPC Sibiu.

 

© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU
© Răzvan NEGRU

 


comentarii
3 comentarii

Tot pesedeul o fi de vina pt. produsele proaste care se vand in targ...
///
18.12.2017 15:34
N-atzi intzeles: PSD e de vina ca oricine poate vinde orice, in orice conditzii, in Cel mai Targ de Craciun din Europa care e deschis la Sibiu. Ca dupa deschidere, se constata ca nu totzi comerciantzii au actele-n regula, e de vina tot PSD. Cu bon fiscal sau cu sustzinere hastag #rezistenta, nu mai conteaza. Versificatorul protestant Radu Vancu s-a dat la fund. Adica sta cu fundul pe soba, la caldurica. Ce credeatzi?
Heracle
18.12.2017 19:18
Aia cu vin fiert, la intrarea dinspre Balcescu vand vin fiert la 250ml in niste paharele care nu cred ca au nici macar 200ml umplute pana la refuz.
mihai
19.12.2017 13:29
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia