logo
Tablou în valoare de 25.000 Euro, donat de autor Muzeului Brukenthal
Dumitru CHISELIŢĂ
1303 vizualizari
Tablou în valoare de 25.000 Euro, donat de autor Muzeului Brukenthal
Tabloul „Work of Man” / „Lucrare omenească” realizat de pictorul ardelean (ca origine) Michael Lassel şi cotat la valoarea de 25.000 euro a fost donat, marţi, Muzeului Naţional Brukenthal.

Tabloul a fost realizat de Michael Lassel în 1999, lucrarea fiind, indirect şi prin elementele prezentate, un omagiu adus tatălui autorului, decedat cu patru ani înainte. În fapt sunt redate, în compoziţia lucrării, obiectele personale care au aparţinut, au fost atinse sau amintesc de tatăl lui Michael Lassel.

Începând de marţi, „Work of Man”, înregistrat cu numărul de inventar 3424,  poate fi văzut în cadrul expoziţiei permanente de la Palatul Brukenthal, la intrarea în ceea ce este numit „Cabinetul de curiozităţi”.Despre donaţia oferită muzeului, Michael Lassel a spus că este un fel de a „plăti” României şi locuitorilor ei pentru perioada cât a fost student bursier şi că este singura lucrare donată unui muzeu din ţară. În ultimii patru ani, Muzeul Naţional Brukenthal a  beneficiat de peste 1.500 de lucrări primite ca donaţie de la autori sau colecţionari.
*
 Născut în 1948, în localitatea Logig-Mureş, Michael Lassel s-a stabilit din 1986 în Germania, la Fürth. A deschis expoziţii în întreaga lume, lucrările sale fiind colecţionate de muzee din Marea Britanie, Germania, Japonia, Singapore şi prestigioase colecţii particulare.
„Apreciat drept unul dintre puţinii maeştri ai tehnicii trompe loeil în creaţia sec. XX, Michael Lassel a deschis expoziţia Barockkolloquium în anul 2017, în Palatul Brukenthal. Proiectul curatorial, realizat cu ajutorul Asociaţiei Saşilor Transilvăneni din Germania, a constituit un real succes în special prin impactul înregistrat asupra publicului vizitator, care a apreciat experienţa continuităţii, regăsirea într-un tablou contemporan a aceleiaşi creaţii complexe sub aspectul abordării tehnice, virtuţilor decorative şi înţelesurilor codificate în compoziţie pe care arta epocii baroc o ilustrează cu măiestrie”, spun reprezentanţii MNB.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia