Tribuna
Subiecte grele la Matematică pentru elevii de clasa a VIII-a: "Adio, 'Goga'!"
Andra MARINESCU
5180 vizualizari
Subiecte grele la Matematică pentru elevii de clasa a VIII-a:
Proba scrisă la Matematică, din cadrul Evaluării Naţionale, le-a cam dat bătăi de cap elevilor de clasa a VIII-a, miercuri. Aceştia au spus că subiectele au fost grele, comparativ cu cele de anul trecut sau din simulare, şi că locul pe care şi-l doreau la un liceu bun ar putea fi în pericol. Din cei 2837 elevi înscriși la Evaluarea Naţională, la proba de Matematică au fost prezenți 2640 elevi (93,06%), iar 197 elevi au absentat (6,94%). Dintre cei care au lipsit, 12 au provenit de la Liceul Tehnologic Iacobeni, 15 de la Şcoala Gimnazială Cristian. 26 de la Şcoala Gimnazială Roşia, 12 de la Şcoala Gimnazială Poplaca şi şase de la Şcoala Gimnazială nr. 25 Sibiu.


Potrivit IŞJ Sibiu, nu a fost înregistrat niciun elev eleminat și nu au existat probleme tehnice de preluare și multiplicare a subiectelor în centrele de examen sau de comunicare.
"A fost foarte mult de scris. Foarte greu. Am învățat tot anul, m-am pregătit singur, dar a fost teribil de greu examenul", a spus Radu, elev în clasa a VIII-a la Colegiul Naţional "Octavian Goga" Sibiu.
Colegul lui, Mirel, mărturiseşte că a fost mai uşor examenul la Matematică decât cel la Română şi că în ultima jumătate de an s-a pregătit pentru susţinerea lui cu un meditator. "Aş vrea să continui la 'Goga, la mate-info, dar să văd dacă voi reuşi", spune elevul.


"Adio, 'Goga'!"


Puţini au fost elevii care au ieşit din sălile de examen cu zâmbetul pe buze şi încrezători că vor trece cu bine proba la Matematică. "Adio, 'Goga'! Nu cred că mai am şanse să revin!", a strigat un alt elev, la ieşirea din curtea Colegiului.
Nici Alina nu pare prea optimistă şi crede că va lua maxim nota 7. "Spre deosebire de cele de anul trecut, subiectele mi s-au părut mai grele. Algebra a fost foarte grea. Nu mă așteptam să fie atât de greu! Voiam la 'Goga' la liceu, la Filologie, dar nu cred că mai am şanse", spune Alina.
Pentru elevii care au muncit în toţi cei patru ani de gimnaziu, subiectele au fost accesibile, spun ei. "Eu m-am descurcat la algebră. La geometrie m-am gândit mai mult. Cred că o să iau peste 9,5 şi vreau să urmez cursurile Colegiului Naţional 'Gheorghe Lazăr' ", povesteşte Vanesa, care s-a pregătit în cei patru ani de gimnaziu, zi de zi, acasă, la şcoală şi în particular, cu meditaţii la profesorii de specialitate.
La ieşirea din clădirea Colegiului, elevii de la "Goga" au fost aşteptaţi de părinţi şi de profesorul lor, Gheorghe Florea, care le-a explicat cum ar fi trebuit să fie rezolvate subiectele.
"Subiectele au fost normale. La copiii care vor 9 sau 10 se vor vedea diferenţele. Prima parte şi a doua au fost mai uşurele, dar două puncte de la problemele de geometrie, una în spaţiu alta în plan, mai greuţe. Copiii pe care i-am pregătit ar fi trebuit să facă totul corect. A fost un pic mai greu decât la simulare", spune profesorul de matematică.
Următoarea etapă a examenului de Evaluare Naţională se va desfăşura joi, 14 iunie, la Limba şi literatura maternă, respectiv Germană sau Maghiară.
Rezultatele se vor afişa marţi, 19 iunie, în aceeaşi zi elevii nemulţumiţi de note putând să depună contestaţie. Pe 23 iunie vor fi afişate notele finale, după soluţionarea contestaţiilor.


FOTO: Răzvan NEGRU

 

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

casino

CibinFEST

Lansare proiect Cod SMIS 126210

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia