Tribuna
Studenții Erasmus+ și voluntarii ESN reprezintă Sibiul la Craiova, la International Erasmus Games
Studenții Erasmus+ și voluntarii ESN reprezintă Sibiul la Craiova, la International Erasmus Games
Trei echipe de studenți Erasmus+ și voluntari Erasmus Student Network vor reprezenta Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu la etapa națională a competiției International Erasmus Games, care are loc în acest week-end, la Craiova.

Echipele ESN Sibiu vor evolua în fiecare dintre cele trei competiții, fotbal, baschet și volei, iar în componența lor sunt studenți Erasmus+ din Thailanda, Turcia și Spania, precum și voluntari ai ESN Sibiu.

Dacă etapa națională a primei ediții a fost organizată de către ESN Sibiu, în acest an, în perioada 1-3 aprilie, etapa națională a României se va desfășura la Craiova. Aici, echipele din Sibiu, Craiova, Cluj, București. Timișoara, Brașov, Constanța și Iași vor concura pentru a decide cine va reprezenta România la turneul final, care va avea loc în luna mai, în Milano, Italia. Etapa internațională a primei ediții a evenimentului a avut loc in Cracovia.

International Erasmus Games este un proiect al Erasmus Student Network aflat la a doua ediție. Proiectul presupune participarea studenților Erasmus+ și a voluntarilor ESN Europa la o competiție de baschet, fotbal și volei.

Proiectul își propune să promoveze sportul în rândul tinerillor și se află în perfectă concordanță cu structura programului Erasmus+ care, începând cu 2014, a introdus latura sportivă în categoriile de mobilități.

  • ”Dorim pe această cale să mulțumim Universității „Lucian Blaga” din Sibiu pentru sprijinul acordat în antrenarea echipelor iar companiei Andu și echipei de baschet CSU Sibiu pentru colaborarea în realizarea echipamentelor de joc”, a spus Paul Oprean, coordonatoor International Erasmus Games – ESN Sibiu.

ERASMUS STUDENT NETWORK este cea mai mare organizaie studențească cu caracter interdisciplinar din Europa, bucurându-se de susținerea Comisiei Europene.

Activitatea voluntarilor urmărește îndeplinirea obiectivelor principale: motivarea studenților din cadrul ciclului de învățământ, îmbunătățirea integrării socio-culturale a tinerilor internaționali în universitățile gazdă din România precum şi reprezentarea nevoilor și așteptărilor studenților străini la nivel local, național și internațional.

ESN România este format din 9 secțiuni oficiale (ESN Sibiu, ESN Cluj- Napoca, ESN ASE, ESN Timișoara, ESN Brașov, ESN Unibuc și ESN Iași, ESN Craiova și ESN Constanța). (A. M.)

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia