logo
Studenţii, elevii şi profesorii "iubesc Sibiul". Au lăsat maşinile acasă şi au plantat 500 de flori
Andra MARINESCU
812 vizualizari
Studenţii, elevii şi profesorii
Studenți, elevi și profesori sibieni au răspuns pozitiv inițiativei Asociației culturale "e-Xplorator" de a participa activ la cea de-a patra ediție a campaniei "Iubim Sibiul, să-l lăsăm să respire!", proiect menit să contribuie la păstrarea unui aer curat în oraș.

 

Activitățile peroiectului desfășurat în parteneriat cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și cu Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” Sibiu au început în dimineața zilei de 14 iunie când, în ciuda stropilor de ploaie care au amenințat Sibiu, elevi ai Colegiul Național "Andrei Șaguna", alături de profesori, au înfrumusețat zonele verzi din curtea Liceului, plantând câteva sute pe flori, plante și arbori ornamentali. După ce ploaia s-a mai domolit a venit rândul elevilor Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară "Terezianum" să ajute Sibiul ”să respire!”.

Fără maşină la birou

Cea de a doua zi a proiectului - 15 iunie - a însemnat, pe lângă acțiunile de plantare din spațiile ULBS și AFT, la care au participat studenți și profesori ai celor două instituții, ziua în care parcările Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu au rămas închise. A fost tradiționala, de acum, ”zi fără mașină”, angajații ULBS fiind nevoiți să vină la birou folosind mijloace de transport ecologice. Unii au ales bicicletele, dar cei mai mulți au profitat de vremea bună, pentru a merge pe jos.

Ultima zi a proiectului a fost dedicată, de asemenea, mersului pe bicicletă, fiind organizată ”Caravana verde”.

”Am încercat prin acest proiect să oferim tinerilor o lecție deschisă despre modul în care pot apăra orașul de poluare, despre cum pot ei să facă ceva concret pentru a respira zi de zi un aer mai curat. Pentru tineri puterea exemplului este cea care motivează. Așa că am ales ca în aceste zile să plantăm împreună cu ei”, precizează Ioana Curta, președintele Asociației culturale "e-Xplorator".

În total, în cele două zile au fost plantate pentru 500 de flori, arbori ornamentali și plante ornamentale.

Proiectul aflat la cea de-a patra ediție este un parteneriat al Asociației culturale "e-Xplorator" cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Comunității, care își propune să tragă un semnal de alarmă asupra poluării.

" "Iubim Sibiul! să-l lăsăm să respire!" este o campanie prin care Asociaţia culturală "e-Xplorator și Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu își asumă rolul de model și reprezentant activ în viața comunității, sperând ca în anii viitori să se alăture proiectului și alte instituții sau companii din Sibiu, devenind un eveniment de masa, în care sibienii să renunțe, pentru o zi, la autoturisme, pentru a lăsa Sibiul să respire!", spun organizatorii.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia