logo
Studenți din patru centre universitare vor proiecta alimente inovatoare cu funcționalitate adăugată, în laboratoarele ULBS
Andra MARINESCU
1045 vizualizari
Studenți din patru centre universitare vor proiecta alimente inovatoare cu funcționalitate adăugată, în laboratoarele ULBS
© Răzvan NEGRU
Cel de al doilea training organizat în cadrul programului intensiv "KNOWinFOOD", proiect inițiat de Universitatea "Lucian Blaga” din Sibiu în parteneriat cu Universitatea ”Claude Bernard” Lyon, Franța (prin Institute Universitaire de Technologie), University of Food Technology Plovdiv, Bulgaria (prin Faculty of Food Technology), University of Debrecen, Ungaria (prin Faculty of Agriculture and Food Sciences and Environmental Management) şi Supremia S.A. Alba-Iulia, România, va avea loc în perioada 17 aprilie - 24 aprilie la Sibiu. Deschiderea oficială va avea loc astăzi, 17 aprilie, de la ora 9, la Centrul de Reuniuni Academice al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, situat pe strada Banatului, nr. 6.


Studenții selectați vor beneficia de cursuri teoretice și practice susținute de specialiști de renume, atât din țară, cât și din străinătate şi vor proiecta alimente inovatoare cu funcționalitate adăugată, prin valorificarea tradiției existente în domeniu, asigurând în acelaşi timp sustenabilitatea. Proiectul „Knowledge triangle for food innovation by harnessing the tradition and assuring sustainability” este finanțat prin programul Erasmus+ KA2 şi se va derula până în anul 2019.


16 studenți participanți


În perioada 17 aprilie - 24 aprilie va avea loc cel de al doilea training organizat în cadrul proiectului KNOWinFOOD la care vor participa 16 studenţi, câte patru de la fiecare universitate, precum şi profesori şi traineri de la instituţiile implicate în proiect.
Cursurile se vor desfășura în laboratoarele Facultăţii de ŞAIAPM precum şi la Solina SA Alba Iulia şi la și Amylon S.A. Sibiu. De-a lungul celor nouă zile, studenții vor participa la cursuri interactive, precum și la workshop-uri dedicate creării de alimente inovatoare, resurse umane şi managementul calităţii. Studenții sunt organizați ca patru echipe internaționale și vor fi instruiți să dezvolte alimente inovative pornind de la cele tradiționale și prin utilizarea resurselor durabile. Ei vor rezolva sarcini concrete cerute de către organizații de industrie alimentară, și anume: dezvoltarea unor prototipuri de jeleuri nutraceutice, dropsuri cu compuși cu acțiune bioactivă, iaurt sinbiotic și brânză îmbogățită cu compuși bioactivi.
Prin această abordare, proiectul "KNOWinFOOD" își propune să reunească educația în învățământul superior și inovarea industrială într-un mediu colaborativ integrat, care va oferi studenților condiții pentru dezvoltarea competențelor și îmbunătățirea abilităților de inovare în domeniul alimentar. Astfel, studenții selectaţi de către universităţile partenere vor proiecta alimente inovatoare cu funcționalitate adăugată, prin valorificarea tradiției existente în domeniu și asigurând sustenabilitatea.
Lectorii programului vor fi atât cadre didactice din instituțiile partenere, cât și reprezentanţi din domeni, invitate să participe la acest proiect, printre care: conf.univ.dr.ing. Ion Dan Mironescu – coordonator proiect, conf.univ.dr.ing. Cecilia Georgescu - ULBS – Chimie Alimentară, conf.univ.dr.ing. Monica Mironescu – ULBS - Tehnologia dulciurilor, lector univ.dr. Mihai Ognean - ULBS – Tehnologia pâinii, Conf.univ.dr. Mihaela Tita – ULBS, Prof.univ.dr.ing. Pascal Dupeux, University “Claude Bernard” Lyon - Ştiinţă Alimentară, prof.univ.dr. Lila Hartelius, University “Claude Bernard” Lyon - Ştiinţă Alimentară, prof.univ.dr.ing. Endre Mathe, University of Debrecen – Genetică Nutriţională, prof.univ.dr.ing. Gerda Diosi, University of Debrecen, conf.univ.dr. Maria Kaneva University of Food Technology Plovdiv, conf.univ.dr. Georgi Kostov, University of Food Technology Plovdiv, conf.univ.dr. Petar Nedialkov, University of Food Technology Plovdiv, Oana Piper – Solina SA – Departamentul de Resurse Umane, Georgiana Iacşa – Solina SA – Departamentul de Resurse Umane, Ilie Bîrsan - Amylon S.A. Sibiu.



comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia