Tribuna
Studentă la ULBS, Andra Andriuc a devenit noul ambasador al programului "Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019"
Andra MARINESCU
1004 vizualizari
Studentă la ULBS, Andra Andriuc a devenit noul ambasador al programului
Andra Andriuc, studentă la Facultatea de Științe Socio-Umane din Sibiu, a devenit noul ambasador al "Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019", în urma finalei concursului "European Young Chef Award", care s-a desfășurat duminică în Piața Mare.


Competiția a fost organizată și promovată la nivel european de către Institutul Internațional de Gastronomie, Cultură, Artă și Turism (IGCAT) în colaborare cu fiecare regiune care a primit titlul de regiune gastronomică europeană. Aceasta a avut ca scop de a selecta un tânăr bucătar sibian care să reprezinte regiunea la competiția europeană din Galway, Irlanda, între 25 și 27 noiembrie.
Cu această ocazie, Consorțiul care gestionează programul "Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană" - Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu – a pregătit sibienilor și oaspeților un întreg program menit să scoată în evidență gastronomia locală. În acest context, cei de la "Masters of Flames" au gătit pe parcursul zilei doi tauri la proțap, carnea astfel pregătită având mare căutare la public, iar de la ora 13 a început Cupa Sibiului în Arta Culinară, un eveniment organizat de Asociaţia Naţională a Bucătarilor şi Cofetarilor din Turism-România. La această competiție s-au înscris 24 de bucătari, câștigătorul fiind desemnat Alin Barabancea cu preparatul balmoș din Mărginime, sub cupolă de fum.
Finala concursului "European Young Chef Award" a început de la ora 18.

De la pomana porcului, la păstrăv cu legume de sezon

Cei patru finaliști desemnați în urma preselecțiilor care au avut loc la Mediaș în 11 august au gătit preparate tradiționale reinterpretate: Rareș Moga a gătit pomana porcului de Bazna, inovația constând în sosul de pătrunjel cu usturoi confiat și mămăliga aromată cu parmezan și rozmarin; Constantin Fesan a pregătit tocăniță de mușchiulet de porc cu ienupăr și piure gras de cartofi; Alin Mihai Costea a gătit tocăniță din mațe de miel cu sos de ardei copt cu miere si cidru de mere; Andra Andriuc a pregătit păstrăv cu legume de sezon și icre de păstrăv.
Concurenții au avut la dispoziție două ore și jumătate pentru a prepara mâncarea. La final, au prezentat juriului preparatul, dar și povestea acestuia și legătura platingului cu regiunea Sibiului. Andra Andriuc a fost desemnată câștigătoare, urmând să reprezinte regiunea Sibiu la competiția europeană din Galway, Irlanda din luna noiembrie și fiind noul ambasador al programului "Sibiu - Regiune Gastronomică Europeană 2019", alături de tinerii bucătari Alin Barabancea și Daniel Joarză, câștigători ai edițiilor precedente.
Andra are 21 de ani, este studentă la Facultatea de Științe Socio-Umane din Sibiu, a absolvit școala de bucătari a cunoscutului chef Adi Hădean și lucrează în prezent la Restaurantul Jules din Sibiu.
Juriul a fost format din specialiști recunoscuți și medialiați pe plan național și internațional: Lady Chef Cornelia Ghișoi – președintele juriului, maestru în Arta Culinară, membru al Echipei Naționale de Bucătari a României, membru al World Association of Chefs Societies, specialist în bucătărie modernă, vânat și deserturi; maestrul Gheorghe Ciutacu – maestru în Arta Culinară, specialist în bucătărie franceză și germană, multiplu medaliat in competiții naționale și internaționale; Chef Adrian Șișiu - finalist din partea României la Campionatul Mondial de Paste Barilla din Milano în 2017, specialist în bucătărie italiană, tradițională și modernă.
Seara s-a încheiat cu un concert susținut de trupa Subcarpați, în Piața Mare strângându-se mii de oameni care s-au bucurat de muzica formaţiei.

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia