Tribuna
Astra film
Străzi și săli de spectacol pline, în primul weekend al FITS 2019
Străzi și săli de spectacol pline, în primul weekend al FITS 2019
© Dragos Dumitru
În acest weekend prelungit, zeci de mii de oameni s-au bucurat de spectacolele de pe străzile Sibiului, în timp ce alte mii de spectatori au fost încântați de selecția propusă de organizatori în programul indoor.

Potrivit organizatorilor, unul dintre cele mai aclamate spectacole a fost „Izvorul dansului”, o colaborare între coregrafii Colin Dunne și Sidi Larbi Cherkaoui, inspirată din ritmul și sunetul dansului tradițional irlandez al lui Dunne. Publicul a dăruit aplauze furtunoase trupei canadiene Machine de Cirque pentru „Stelele circului contemporan”, un spectacol fabulos în care teatrul, dansul, acrobațiile, jongleriile și arta contemporană s-au îmbinat perfect.

Dansul israelian a fost și el prezent în acest prim weekend la FITS prin compania Vertigo, revenită la Sibiu cu o nouă propunere pentru publicul deja obișnuit cu excelența coregrafică. Noul spectacol de dans al coregrafei Noa Wertheim se axează pe dorința individului de a se întregi, într-o realitate fragmentată a universurilor sociale și spirituale pline de provocări. Spectacolul „Doi în unu” antrenează atât lumea interioară, cât și pe cea exterioară, acordând atenție ecourilor venite din diferite direcții în procesul de dezvoltare a relațiilor metaforice dintre apropiere și depărtare, sine și celălalt.

"Venezuela", "Bucuria" și "Starea de asediu", printre spectacolele acestei săptămâni

Pentru săptămâna care urmează, organizatorii FITS au pregătit spectacole-eveniment, atât în stradă, cât și în săli – Joy/Bucuria lui Pippo Delbono, Starea de asediu/State of Siege de la Théâtre de la Ville-Paris și Venezuela, de la Batshva Dance Company fiind doar trei dintre acestea. De asemenea, continuă conferințele speciale, spectacolele-lectură și lansările de carte, atât la Librăria Habitus, cât și la Humanitas.

Circul contemporan va fi din nou prezent la Redal Expo cu spectacolul „All Genius All Idiot”, care face haz de absurditățile vieții, ilustrând comportamentele umane cele mai animalice prin intermediul unor trucuri specifice acestei arte a spectacolului. Compania Svalbard împinge limitele circului contemporan dincolo de imaginație, realizând o combinație cu elemente de teatru, dans și muzică live în acest spectacol original care vă va surprinde prin dimensiunea de suprarealism și talent ieșit din comun. Spectacolul „All Genius All Idiot” include elemente de chinese pole, mers pe sfoară la înălțime, stat în mâini și acrobații, totul pe o coloană sonoră live.

"Povestea prințesei deocheate", spectacol multipremiat la UNITER, revine la FITS

Spectacolul „Povestea prințesei deocheate”, multipremiat la cea mai recentă Gală a Premiilor UNITER, revine la FITS și are la bază un scenariu original, semnat de Silviu Purcărete, care pornește de la piesa kabuki a lui Tsuruya Nanboku al IV-lea. Inspirat de această tradiție artistică japoneză, Silviu Purcărete realizează un spectacol european folosind textul, regulile și spațiul kabuki, reinterpretate într-o manieră personală.

Bilete pentru Festival se găsesc online și la Agenția Teatrală de pe strada Nicolae Bălcescu, deschisă în timpul FITS în intervalul orar 10 - 20.

 

 

© Dragos Dumitru
© Dragos Dumitru
© Dragos Dumitru
© Dragos Dumitru


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

Imbunatatirea accesului..SMIS 125263

Asigurarea SMIS 125264

Transylvanian Grand Prix

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia