logo
"Strategia naţională pentru educaţia parentală": Elevii să nu mai aibă „Mentalităţi conservatoare şi atitudini pro-familia tradiţională”!

După ce "a pus" pe pagina sa web, controversata "Strategie naţională pentru educaţia parentală", Ministerul Educaţiei a anunţat că se dezice de forma actuală a proiectului şi că acesta a fost retras şi retrimis iniţiatorilor.

Ministerul pretinde că proiectul de strategie a fost elaborat în cadrul programului „Promovarea strategiei naţionale pentru educaţia parentală”, implementat de Fundaţia Copiii Noştri (FCN), în parteneriat cu Federaţia Organizaţiilor Neguvernamentale Pentru Copil (FONPC) şi Organizaţia Formation des Parents din Elveţia şi a fost co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei, şi că "dat fiind feedback-ul colectat din partea persoanelor interesate, precum şi necesitatea de a îmbunătăţi proiectul de strategie, MEN nu îşi poate asuma în actuala formă acest document."

Ministerul Educaţiei Naţionale a lansat, luna trecută, în dezbatere publică, proiectul "Strategia naţională de educaţie parentală 2018-2025". În fapt, proiectul este o campanie de "reeducare" a părinţilor, printr-o serie de "educatori parentali", care, timp de două ore pe săptămână, să-i înveţe pe elevi să nu aibă "mentalităţi conservatoare" şi atitudini pro- ""familia tradiţională".

"Proiectul" a fost "taxat" atât de ONGuri, cât şi de Academia Română, care, într-un comunicat, a precizat că este "fără niciun specific românesc, cu implicaţii enunţate explicit împotriva familiei tradiţionale, ca nucleu al vieţii sociale, culturale, morale şi creştine, milenare a românilor, presupune o educaţie uniformă a copiilor, fără diferenţe de sex, de particularităţi antropologice şi psihologice, de mediu comunitar (rural, urban), etnic. Proiectul echivalează cu o încercare, asemănătoare celor din statele cu regimuri totalitare internaţionaliste sau globaliste, de obţinere a ceea ce s-a numit mereu „omul nou“, fără familie, fără naţionalitate, fără ţară, fără identitate".

  • "Faptul că Strategia amintită a fost precedată de numeroase cercetări, făcute de instituţii internaţionale şi ONG-uri, cu fonduri private străine, nu îndreptăţeşte cu nimic ridicarea ei la nivel de „strategie naţională“ a României. Acceptarea ei ar însemna dublarea învăţământului tradiţional cu unul susţinut de instituţii străine, finanţate de Statul Român, cu sume imense, care ar putea fi destinate unor obiective stringente de igienizare, eficientizare şi bună administrare a şcolilor. (...) În concluzie, Academia Română consideră că proiectul de Strategie de educaţie parentală este inoportun şi inadecvat pentru învăţământul şi educaţia românilor, menitisă şi conserve specificul naţional în cadru european", mai spune comunicatul Academiei Române.

Controversatul proiect de "reeducare" a părinţilor a fost realizat de Daniela Maria Gheorghe, din partea Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Copil (FONPC), director executiv al organizaƫiei, iar din partea Ministerului Educaţiei a fost Viorica Preda, inspector general pentru învăţământul preşcolar, cunoscută fiind prin decizia de a interzice Crăciunul în grădiniţe.

comentarii
2 comentarii

Asa minister, asa proiect! Au lasat doua tembeliste sa-si dea in petec, dupa cum au vrut cei ce-au dat banii. Noroc ca mai sunt si oameni cu cap. Academia Romana ar trebui sa fie vocala in toate problemele importante care privesc Romania!
Nicu
13.07.2018 09:05
Tot respectul pentru cei de la Academia Romana.
sibian
14.07.2018 09:00
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia