Tribuna
Stadionul ”Municipal”: Primăria a ales între rezilierea contractului cu constructorul care a câștigat licitația și decalarea lucrărilor. Noul termen: 15 martie 2019!
Ovidiu BOICA
9428 vizualizari
Stadionul ”Municipal”: Primăria a ales între rezilierea contractului cu constructorul care a câștigat licitația și decalarea lucrărilor. Noul termen: 15 martie 2019!

Din nefericire, FC Hermannstadt nu va juca meciurile de acasă pe Stadionul ”Municipal” prea curând, fiind condamnată în continuare la exil, la Tg. Mureș. Primăria Municipiului Sibiu a luat în considerare cererile de decalare transmise de SC Construcții SA, firma care a câștigat licitația pentru prima parte a lucrării, extinzând termenul de finalizare pentru data de 15 martie 2019. O altă variantă ar fi fost rezilierea contractului, însă s-a considerat că asta ar fi blocat lucrările și ar fi dus la o întârziere și mai mare.
”Lucrările de reabilitare a Stadionului ”Municipal” au fost demarate pentru a-l aduce într-un stadiu care să permită desfășurarea meciurilor de Liga 1 și pentru a reda comunității un spațiu pentru desfășurarea activităților sportive. Fără aceste lucrări, nu ar fi fost posibile funcțiunile menționate. În contextul în care constructorul nu a finalizat lucrările la termen, Serviciul de Administrare a Domeniului Public a analizat două variante. Prima era rezilierea care ar fi blocat lucrările, fiind necesară reluarea procedurii, contractarea unei noi firme, precum și posibile contestații, fapt ce ar fi dus la o întârziere mult mai mare în finalizarea lucrărilor. A doua era decalarea de termen, care înseamnă negocieri și discuții privind extinderea termenului de finalizare a lucrărilor, fără a bloca însă investiția la un obiectiv important pentru oraș.
Luând în considerare cererile de decalare transmise de constructor care invocă lucrările neprevăzute apărute, condițiile meteo nefavorabile înregistrate pe parcursul execuției contractului și dificultatea cu care s-a confruntat acesta în achiziția unor produse prefabricate și a unor lucrări specializate, s-a a decis acordarea decalării de termen.
Antreprenorul general și serviciul public amintit au semnat un act adițional prin care termenul de finalizare a lucrărilor este extins până în 15 martie 2019. Odată cu acordarea acestei decalări, s-a pus în vedere constructorului suplimentarea semnificativă a personalului de pe șantier pentru a putea respecta acest nou termen contractual deoarece, pe parcursul de execuție a contractului s-a constatat că forța de muncă de pe șantier a fost insuficientă”, se arată într-un comunicat al Primăriei Municipiului Sibiu. 
 





comentarii
7 comentarii

constructor de cacao falimentar
citi bani CIUBUC o bagat la primaria bunicii si junelui fuego?
echipa de A fara stadion!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
de fapt vreti sa joace in B sa nu mai terminati stadionul DECIT peste 3 ani LUMINA

RUSINE
ardeo
23.10.2018 16:50
Prostimea simte nevoia de circ.
Fotbalul a devenit un fenoment social și cultural și trebuie sponsorizat din bani publici, nu-i așa?
Un cititor
23.10.2018 17:47
Conditii meteo nefavorabile? Intradevar a nins mult vara asta. Defapt cred ca din prima decada a lunii iulie nu au mai fost precipitatii. Bataie de joc si o primarie fara coloana vertebrala.
Me
23.10.2018 18:29
Facem pariu ca nici in martie nu o sa fie gata?
Apropo
23.10.2018 18:32
Deci nu o sa mai vedem vre-un meci din prima liga la Sibiu....
Mare prostie a fost inceperea lucrarilor exact atunci cand echipa avea nevoie de spectatori. Sa obligi o echipa sa joace in deplasare exact cand resimte socul jocurilor intr-o liga superioara este o sinucidere curata.
Alex
23.10.2018 19:42
FDRG DEMISIA!!!
Marin
24.10.2018 21:12
Condiții meteo nefavorabile ? Eu cred că muncitorii de pe santier se droghează ...
Ați innebunit cu totii !
Din iulie până în prezent dacă a plouat de 6 ori !
Cititor
29.10.2018 22:19
Din aceeasi categorie
adi eco

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Licitatie publica

ACCENT MEDIA