Tribuna
Stadionul Municipal, investiție de 17 milioane euro. Va fi un șantier dificil, se va lucra și se va și juca
Sorana MAIER
3124 vizualizari
Stadionul Municipal, investiție de 17 milioane euro. Va fi un șantier dificil, se va lucra și se va și juca

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat joi, în conferința de presă, că lucrările pentru modernizarea Stadionului Municipal Sibiu vor ajunge la aproximativ 17 milioane euro, că se lucrează la proiectul tehnic și intenționează să lanseze procedura de achiziție începutul lunii aprilie, dar lucrarea nu se va încheia la sfârșitul anului.
Fodor a explicat că lucrările vor transforma stadionul complet și că vor fi dificile pentru că vor dura un an de zile, timp în care jucătorii vor avea nevoie să și joace în același timp.
Anul trecut, Primăria Sibiu a semnat contractul pentru prima etapă a lucrărilor de modernizare a stadionului, respectiv reabilitarea tribunei oficiale, a peluzei cu vestiare, a pistei de atletism și a gardului de împrejmuire a acesteia, precum și demolarea tribunelor degradate care vor fi ulterior reconstruite.
Contractul semnat în urma unei proceduri de achiziție publică cu asocierea SC Construcții SA – SC Arhimus SRL includea realizarea proiectului tehnic, precum și execuția efectivă a lucrărilor. Valoarea contractului a fost de 8,2 milioane de lei.  
Pe terenul de fotbal, suprafața va fi completată cu gazon natural, se vor înlocui porțile de fotbal, tunelul de ieșire a jucătorilor în teren va fi prelungit cu 6 m și va fi prevăzut cu acoperiș flexibil, acționat electric și se vor înlocui băncile pentru rezervele echipelor de fotbal.
La tribuna oficială și la vestiare se va amenaja hidroizolația gradenelor, se vor înlocui scaunele din tribune și lojă, pasarela de legătură dintre tribună și peluza cu vestiare va fi consolidată, se va realiza iluminatului exterior cu reflectoare led, se va reface sistemul de canalizare, instalații și grupuri sanitare, urmând să se amenajeze și toalete pentru persoane cu dizabilități, se vor monta hidranți exteriori și 10 cișmele de apă, fereastra lojei va fi înlocuită, scările exterioare vor fi reparate și se vor efectua diverse reparații ale structurilor de beton și ale tencuielilor.
Pista de atletism va avea patru culoare de 1,25 metri fiecare și va fi pavată cu un material special (tartan), utilizat în astfel de amenajări. Se vor înlocui porțile de acces și gardul de împrejmuire a pistei 
Contractul din această primă etapă mai include și lucrări de reabilitare termică a tribunei oficiale, dar și demolarea tribunelor degradate, acestea urmând să fie reconstruite într-o etapă următoare a lucrărilor de modernizare. Garanția lucrărilor realizate va fi de 10 ani.

comentarii
4 comentarii

INVESTITIA IN STADIONUL ALA ESTE O IMENSA PROSTIE!!!
un sibian
21.03.2018 10:27
...dacá s-ar proiecta si apoi construi mácar o salá de POPICE cu 4 piste, sub tribuna oficialá,
ce bine ar fi...
Un SPORT care se poate practica 365 de zile din an....CARE ADUCE SI FAÍMÁ INTERNATIONALÁ!
Anul aceste se ímplinesc 10 ani de cánd FEDERATIA INTERNATIONALÁ de POPICE si-a tinut adunarea generalá anualá la SIBIU/HERMANNSTADT - chiar lángá stadion - la HOTELUL "PARC"!
ger
21.03.2018 12:49
da chiar asa POPICE ne mai trebuie! lasati dracului sa vina copiii sa alerge corect sub indrumarea specialistilor intr-un loc placut si modern. Lasati autoritatile sa faca ce promit iar copii din Sibiu sa aiba un loc adevarat pentru atletism si fotbal. popice biliard si dat cu zarul sa se faca cat mai depate de stadion!!!
ion
21.03.2018 16:39
daca joci mai des popice / blazonul nu o sa-ti pice
@Ion
21.03.2018 18:17
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia