logo
„Speranță prin artă”, expoziție a pacienților Spitalului de Psihiatrie „Dr.Gheorghe Preda" din Sibiu
„Speranță prin artă”, expoziție a pacienților Spitalului de Psihiatrie „Dr.Gheorghe Preda

Spitalul de Psihiatrie „Dr.Gheorghe Preda“ în colaborare cu Club Rotaract Sibiu şi Club Rotary Sibiu îi invită pe sibieni la expoziţie de pictură, desen, ceramică şi articole decorative, numită sugestiv „Speranță prin artă”. Expoziția este realizată de pacienții Atelierului de Ergoterapie din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr.Gheorghe Preda“.

Cea de-a zecea ediție va avea loc luni, 11 decembrie, la ora 18.30, la Sala Festivă a Bibliotecii Astra din Sibiu.

  • Atelierul de ergoterapie este un cadru complex de susţinere a procesului de resocializarea beneficiarilor de servicii psihiatrice. În prezent compartimentul de ergoterapie din cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu cuprinde mai multe ateliere în care îşi desfăşoară activitatea atât pacienţii spitalizaţi, cât şi pacienţii din ambulatoriu. Există atelier de artizanat-croitorie, broderie, atelier de pictură, sculptură, modelaj în ceramică, împletituri textile, decoraţiuni florale, atelier de informatică. Ergoterapia sau terapia prin activitate oferă posibilitatea pacientului să se exprime prin intermediul materialului şi al activităţii propriu-zise, să relaţioneze cu ceilalţi şi cu el însuşi, să se reintegreze în realitatea concretă. În procesul ergoterapiei participă pacienții de diferite vârste. Efectele pozitive sunt demonstrate în toată Europa. Pacienții vin cu mare plăcere la laboratorul de ergoterapie”, spune dr. Ciprian Băcilă, medic psihiatru, director medical în cadrul Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” Sibiu.

În acest an, unul dintre artișții plastici din Sibiu, sub anonimat, se va alătura organizatorilor expoziției și va dona aproape douăzeci de lucrări. În expoziție  va participa și un critic de arta din partea Uniunii Artiștilor Plastici. Vernisajul va fi completat de un concert simfonic.

 Evenimentul este  susţinut şi sprijinit de către Consiliul Judeţean Sibiu, Biblioteca „Astra” Sibiu, şi Uniunea Artiştilor Plastici din Sibiu

Liuba STARII


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

povestea chitarei

classicc junior

tdc sibiu

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
brukenthal
spitalul de psihiatrie
clau
Licitatie publica

accentmedia