Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
"Spațiul telescopic al cunoașterii", în viziunea Liei Perjovschi
Artista Lia Perjovschi va deschide proiectul "Spațiul telescopic al cunoașterii" marți, între orele 17 - 19, în Sala de Lectură de la etajul 5, din BJ ASTRA. Pentru cei interesați, cu această ocazie se vor desfășura tururi ghidate.


"Spațiul telescopic al cunoașterii  este un ghid vizual, un muzeu imaginar devenit realitate, o aventură, un spațiu telescopic, un atlas de idei, o navă spațială gata să decoleze, o enciclopedie 3D, puzzle, wundercamera, show and tell, work in progress”, spune Lia Perjovschi.
Potrivit organizatorilor, proiectul valorifică trecerea timpului, îmbogățindu-se permanent cu idei și obiecte noi. Instalația de artă este în egală măsură o „sală de lectură”, unde cititorul caută și găsește propriile repere, menite să îl facă să înțeleagă mai bine transformările universului înconjurător, dar și pe sine. Obiectele pe care utilizatorii bibliotecii le vor descoperi provoacă la un nou tip de lectură vizuală: creioane, baloane, cărți, imagini, metri, idei, umbrele, brelocuri, pungi, globuri, enciclopedii, hărți, departamente. Toate acestea sunt transpuse din universul cotidian, într-un „spațiu telescopic al cunoașterii” continue, în care utilizatorul - vizitator este invitat să exploreze și să își exerseze spiritul critic, ludic și de investigare.
„Spațiul telescopic al cunoașterii propus de doamna Lia Perjovschi este parte integrantă din inițiativa Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu de a crea și promova o platformă de dialog interdisciplinar, care deschide spațiul destinat lecturii către parteneriate cuprinzând artele, tehnologia și societatea", spune dr. Silviu Borș, directorul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia