Tribuna
Șovăială: „PSD produce haos în primăriile din România”
Șovăială: „PSD produce haos în primăriile din România”

Deputatul PNL, Constantin Șovăială, a atras atenția de la tribuna Parlamentului cu privire la situația primăriilor din toată țara, ajunse în urma așa-zisei “revoluții fiscale” la mila Guvernului.

  • “Primarii din județul Sibiu mi s-au plâns că au fost nevoiți să renunțe la mai multe proiecte de investiții pentru a se putea descurca. Mi se pare inadmisibil, mai ales că este Anul Centenarului și ar trebui marcat cum se cuvine. Cum să se întâmple acest lucru dacă primăriile nu mai au bani pentru activități culturale?“, a spus Constantin Șovăială în declarația politică intitulată “PSD produce haos în primăriile din România”.

Deputatul liberal a solicitat Guvernului să restituie, cu ocazia rectificării bugetare, banii pe care administrațiile locale și județene i-au pierdut ca urmare a măsurilor luate “pe repede-înainte”.

Un exemplu concret - spune Șovăială - este Consiliul Județean Sibiu, unde alocările prevazute în Legea bugetului de stat sunt cu 47 milioane de lei mai mici decât anul trecut.

Declarația “PSD produce haos în primăriile din România” este a patra transmisă în luna mai de Constantin Șovăială, celelalte vizând subiecte precum situația Poștei Române, a sistemului informatic din Sănătate și situația din Educație.

Deputatul PNL de Sibiu a adresat, de asemenea, în ultima perioadă, întrebări și interpelări către Ministerul Turismului, Ministerul Educației sau Ministerul Transporturilor. În total, de la începutul mandatului, deputatul liberal a semnat 126 de întrebări și interpelări.

Parlamentarul de Sibiu a participat la inițierea unor modificări legislative și a susținut toate moțiunile inițiate de PNL.

În calitate de secretar general al PNL Sibiu dl Constantin Șovăială a participat la activități politice în organizații precum Mediaș, Avrig și  Săliște, în comune din Mărginimea Sibiului și din zona de nord, precum și la întâlniri cu cetățenii din municipiul Sibiu având drept tema susținerea Pilonului II de pensii.

Deputatul Constantin Șovăială continua, în această perioadă, întâlnirile cu aleșii locali ai PNL, primari, viceprimari și consilieri locali, în scopul transmiterii și susținerii opiniilor acestora cu privire la Codul Administrativ. De asemenea, continuă preluarea sesizărilor cetățenilor prin intermediul cabinetului deschis în municipiul Mediaș, Piata Regele Ferdinand nr.1.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

fmct

Thyssenkrupp System Engineering GmbH

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia