logo
Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educaţiei, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu: "E o onoare pentru mine!"
Andra MARINESCU
6119 vizualizari
Sorin Cîmpeanu, fostul ministru al Educaţiei, distins cu titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Forţelor Terestre
Prof. univ. dr. Sorin Cîmpeanu, preşedinte al Agenţiei Universitare a Francofoniei, deputat în Parlamentul României, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti şi fost ministru al Educaţiei, a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu. Evenimentul a avut loc vineri, în Aula AFT, în prezenţa studenţilor, a profesorilor, a reprezentanţilor Universităţii "Lucian Blaga" din Sibiu, printre care rectorul Ioan Bondrea, prorectorii Claudiu Kifor şi Ioan Marian Ţiplic şi prof. Gligor Ciortea, precum şi cu participarea ÎPS Laurenţiu Streza, arhieopiscopul Sibiului şi mitropolitul Ardealului, a prof. univ. dr. ing. Gigel Paraschiv, secretar de stat în MEN, şi a prof. univ. dr. Iordan Petrescu, preşedintele ARACIS. Fostul ministru al Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a declarat că este onorat de această distincţie, mai ales că vine din partea unor prieteni.


Evenimentul a debutat la ora 13, cu intonarea imnului naţional. Cuvântul de deschidere i-a aparţinut gl. bg. prof. univ. dr. ing. Ghiţă Bârsan, rectorul Academiei Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu", care a explicat decizia de a acorda înaltul titlu lui Sorin Cîmpeanu. "Decizia noastră s-a fundamentat pe contribuţia domniei sale la promovarea şi dezvoltarea domeniului agronomiei în general şi a domeniului horticulturii în special, pentru susţinerea prin activităţi de cercetare ştiinţifică a unor proiecte inovative şi pentru recunoaşterea adusă de diferite instituţii, asociaţii şi agenţii de învăţământ şi cercetare ştiinţifică naţionale şi internaţionale. Acţiunile şi viziunea domniei sale asupra învăţământului academic modern conectat la spaţiul european, precum şi a  implementării unor soluţii eficiente, i-au adus domnului prof. univ. dr. Sorin-Mihai Cîmpeanu merite şi aprecieri remarcabile. (...) Acordarea titlului de Doctor Honoris Causa este o confirmare a importanţei activităţii domniei sale pentru instituţia noastră, atât prin promovarea şi susţinerea unei imagini favorabile în mediul academic, cât şi a cunoaşterii valorii domniei sale şi confirmării conştiente a sprijinului acordat AFT Sibiu. Mai mult, identitatea şi valoarea fiecărei universităţi au imprimate în esenţa ei eforturile, stăruinţa şi o parte nevăzută din sufletul celor care i-au sprijinit şi direcţionat drumul spre excelenţă. De aceea, omagiul pe care îl aducem este susţinut de profunda şi deplina recunoştinţă a comunităţii academice militare sibiene pentru contribuţiile şi meritele excepţionale pe care rectorul Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti le-a adus în domeniul agronomiei, precum şi la dezvoltarea ştiinţei, cunoaşterii şi a mediului academic. Totodată, îmi exprim convingerea că în calitatea domniei sale de Doctor Honoris Causa al Academiei din Sibiu va contribui şi mai mult la extinderea colaborării academice şi ştiinţifice dintre instituţiile noastre", a spus rectorul AFT.

Pentru merite deosebite


Evenimentul a continuat cu citirea "Laudatio" de către prorectorul conf. univ. dr. ing. Luminiţa Giurgiu, care a prezentat activitatea remarcabilă a prof. Sorin Cîmpeanu, precum şi premiile obţinute de acesta, printre care se numără premiul naţional "In Hoc Signo Vinces", acordat pentru întreaga activitate de cercetare, în anul 2002, de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior, medalia "Meritul pentru Învăţământ", acordată în anul 2004 de preşedintele României, premiul de Excelenţă "Personalitatea anului pentru o Românie Europeană", acordat în 2013 de EUROLINK-CASA EUROPEI, Doctor Honoris Causa al Universităţii Tehnice "Gheorghe Asachi" din Iaşi, în 2014, Doctor Honoris Causa al Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului "Regele Mihai I al României" din Timişoara, în 2015, şi Doctor Honoris Causa al Universităţii din Craiova, în 2017.

În continuare, alături de Sibiu


La final, Sorin Cîmpeanu a mulţumit pentru acordarea distincţiei AFT şi a mărturisit că se simte onorat. "E o mare onoare pentru mine să primesc acest titlu. La fel de onorat mă simt să ştiu că în urmă cu o lună ÎPS Laurenţiu Streza a primit această distincţie. Faptul că am un asemenea predecesor e o onoare", a spus Sorin Cîmpeanu.
În discursul său, a abordat aspecte privind importanţa învăţământului superior militar şi a instituţiei de la Sibiu, cu care are o colaborare fructuoasă. De asemenea, a vorbit despre problemele pe care le întâmpină şcolile militare şi provocările pe care trebuie să le depăşească, asigurând Academia Forţelor Terestre din Sibiu de sprijinul său, în continuare.

Manifestarea s-a încheiat cu intonarea imnului studenţesc "Gaudeamus, Igitur!".

FOTO: Dragoş DUMITRU

 

 

 

 


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia