Tribuna
Soluții de la CJ Sibiu pentru aglomerația dinspre Păltiniș și cea din Cartierul Arhitecților
Soluții de la CJ Sibiu pentru aglomerația dinspre Păltiniș și cea din Cartierul Arhitecților

Un studiu de fezabilitate va fi realizat pe Drumul Județean 106 A Sibiu – Păltiniș, președintele Consiliului Județean Sibiu anunțând că studiul va fi achiziționat pentru a identifica posibilitățile de construire a două parcări în zonă.

„Cunoscând problemele de trafic care sunt pe drumul județean care duce spre Păltiniș, mai ales în zona Arka Park și Arena Platoș, vom achiziționa un studiu de fezabilitate prin care să se identifice posibilitățile de construire a două parcări în zonă”, a spus Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu.

Probleme de trafic sunt și pe DJ 106C Sibiu – Cisnădie, zona Cartierului Arhitecților. Deși s-a vorbit mult de un drum care să preai o parte din aglomerația formată mai ales la orele de vârf, Daniela Cîmpean spune că pentru fluidizarea traficului și relocarea anumitor utilități, a fost prevăzut un studiu DALI care să identifice „cele mai bune soluții”.

Potrivit Danielei Cîmpean, o reconfigurare a zonei o urmărește și Primăria municipiului Sibiu, pentru zona de la intrarea în municipiul Sibiu până la sensul giratoriu cu strada Gh. Dima.

„Este vorba de un studiu de prefezabilitate pentru a stabili oportunitatea și cea mai bună soluție pentru a se putea construi un drum ocolitor în zona de sud a municipiului Sibiu. Vreau să precizez că acest studiu stabilește oportunitatea și eventual amplasarea acestui drum care are mai multe  posibilități de a se construi, dacă se va dovedi că este oportun. Sunt mai multe variante pentru a fi realizat dacă există necesitate și există o documentație. Vom putea cere includerea lor pe programul Guvernului și atunci ar putea lua forma unei centuri ocolitoare. Județul Sibiu nu poate să facă centură ocolitoare”, a explicat președintele CJ Sibiu.

O altă variantă ar putea fi aceea ca drumul să fie realizat de UAT-urile pe teritoriul cărora trece, dacă se va considerat oportun și util sau doar de Consiliul Județean „dacă va trebui”. Cert este că deocamdată, prin studiul de prefezabilitate se va identifica, deocamdată, doar oportunitatea și un eventual traseu.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

jidvei

Sibiul de odinioara

fmct

Comunicat de presa smart city parking

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia