logo
Simularea BAC-ului, la Matematică şi Istorie: o elevă de la Colegiul Energetic, eliminată din examen, şi 722 de candidaţi absenţi
Andra MARINESCU
1069 vizualizari
Simularea BAC-ului, la Matematică şi Istorie: o elevă de la Colegiul Energetic, eliminată din examen, şi 722 de candidaţi absenţi
© Răzvan NEGRU


Miercuri, între orele 9-12, în toate unitățile de învățământ din județulul Sibiu, a fost susținută simularea probei E. c) a profilului din cadrul examenului de Bacalaureat 2018, respectiv Matematică, pentru profilul real și vocațional pedagogic, și Istorie, pentru profilul uman și vocațional.
Potrivit prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Sibiu, din cei 5.367 de elevi care puteau susține simularea acestei probe au fost prezenți 4.644 elevi (86,53%), 722 elevi au absentat (13,47%), iar o elevă de la Colegiul Energetic Sibiu a fost eliminată din examen din cauza faptului că a avut asupra ei telefonul mobil, încălcând astfel prevederile procedurii privind simularea examenului de Bacalaureat.
Conform IŞJ Sibiu, nu au existat probleme în privința organizării acestei simulări, toate unitățile de învățământ cu clase liceale putând accesa, multiplica și distribui subiectele la timp.
Au participat elevi ai claselor a XI-a, a XII-a şi a XIII-a, de la formele de învăţământ Zi, Seral şi Frecvenţă redusă.
Ultima probă a simulării se va desfășura joi, 22 martie, la o probă la alegere din domeniul profilului, respectiv fizică, chimie, biologie sau informatică (profil real) și geografie, logică, psihologie, economie, sociologie, filosofie sau educație antreprenorială (profil uman).
Reacţiile elevilor care au susţinut miercuri proba simulării BAC-ului le puteţi citi AICI.

 

comentarii
2 comentarii

Ce rost au simularile stea? Elevii lipsesc, cei care se prezinta nici nu-si bat capul sa scrie ceva ... Pentru ce atata deranj? Unii isi fac de lucru... E mai rau ca pe vremea lui Ceausescu...
un pedagog de scoala noua
22.03.2018 00:18
Daca legea interzice intrarea la ora si desigur la examene cu telefonul mobil, elevii nu sunt opriti de nicio lege sa intre cu ceasurile smart, cu care pot copia si pacali profesorii la toate examenele. Nu-i misto?
Domnisoara Cucu
22.03.2018 14:37
Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia