Tribuna
Sibiul va avea Casa Căsătoriilor în clădirea monument din Piața Mică 22. Mai multe săli de cununie și grădina amenajată pentru protocol
Sorana MAIER
3198 vizualizari
Sibiul va avea Casa Căsătoriilor în clădirea monument din Piața Mică 22. Mai multe săli de cununie și grădina amenajată pentru protocol
Clădirea din Piața Mică 22 © Razvan NEGRU

Sibienii vor avea, începând din această toamnă, o clădire specială unde se vor oficia cununiile civile, în clădirea istorică din Piața Mică 22, pe care Primăria Sibiu a reabilitat-o complet cu o investiție de 13 milioane lei.
Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a anunțat marți, într-o conferință de presă, că această clădire de patrimoniu datând din secolele XV-XVI, aflată aproape de prăbușire, a fost complet reabilitată, au fost amenajate multe săli frumoase pentru protocol, iar grădina va fi și ea în mod special amenajată. 

Primarul Astrid FODOR
Primarul Astrid FODOR © Razvan NEGRU


În acest moment, cununiile se fac în Sibiu atât în sediul Primăriei Sibiu din Bulevardul Victoriei cât și în sediul principal din Piața Mare, însă există câte-o singură sală de protocol, iar mirii sunt nevoiți să se încadreze într-un interval de câteva minute pentru a putea ciocni un pahar de șampanie cu invitații după ceremonie.
Proiectul pentru clădirea din Piața Mică 22 a fost realizat în anul 2011, iar acum este nevoie de lucrări suplimentatare deoarece în urmă cu doi ani s-a modificat legislația privind normele PSI, însă primarul Sibiului estimează că lucrările vor fi gata în toamna acestui an. Este în curs procedura de achiziție pentru efectuarea unor lucrări suplimentare în valoare de 1,59 milioane lei, această procedură fiind întârziată de o contestație, respinsă în prima instanță de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor.
Noul spațiu din clădirea situată în Piața Mică va oferi nou createi Case a Căsătoriilor o suprafață generoasă, cu mai multe încăperi pentru oficiere și pentru protocol. După încheierea lucrărilor, grădina din spatele imobilului poate fi pusă la dispoziția tinerelor perechi pentru protocolul de după ceremonie. Clădirea va oferi astfel un cadru mult mai plăcut pentru aceste momente speciale. În anul 2017 au fost oficiate un număr de 1050 de căsătorii, iar de la începutul acestui an până în prezent au fost oficiate 106 cununii.
În acest sediu vor fi mutate și alte servicii, informațiile urmând să fie făcute publice ulterior.

Clădirea din Piața Mică 22
Clădirea din Piața Mică 22 © Razvan NEGRU
 


comentarii
1 comentarii

Daca ar exista si o Casa a Fericirii, cea mai mare incapere ar fi Sala de Asteptare...
HeleneDesArbres
20.03.2018 18:01
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia