logo
spartan
Sibiul trece la alt nivel: forțe speciale împânzesc orașul. Ne pregătim de Summit
Sibiul trece la alt nivel: forțe speciale împânzesc orașul. Ne pregătim de Summit
© Razvan NEGRU

 

Desfăşurări de forţe fără precedent au loc la Sibiu în acest week-end când sute de oficiali de la Bucureşti, din cadrul MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, au venit în oraşul care va găzdui Summitul UE din 9 mai.

Autorităţile anunţă faptul că la nivelul conducerilor instituțiilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională - MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP - a fost constituit Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019”.
Oficialii au transmis faptul că fiecare instituţie, în limitele competențelor prevăzute prin lege, a stabilit și a adaptat măsurile de securitate, necesare bunei derulări a evenimentelor din 9 mai 2019, astfel încât să permită desfăşurarea în condiții normale a activităților cotidiene din Sibiu și fără să impună restricții deosebite.
Având în vedere importanţa evenimentului, prezenţa şefilor de stat şi de guvern, precum şi a oficialilor europeni, Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019” a organizat ședințe periodice de lucru, atât în București, cât și în Sibiu, la care au participat şi autorităţile locale. 
O astfel de întâlnire, cu caracter tehnic, la care au participat reprezentanţi din MApN, MAI, SRI, SIE, STS şi SPP, a avut loc sâmbătă, la Sibiu, când au fost analizate în detaliu, la faţa locului, măsurile de securitate ce se impun pentru un astfel de eveniment. 
Potrivit autorităţilor, Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA–UE 2019” a dimensionat acţiunile ce vor avea loc în Sibiu, astfel încât viaţa sibienilor să se desfăşoare normal, în oraşul care va găzdui cel mai important eveniment din perioada în care România deţine preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

Vizitele de acest gen vor fi săptămânale, în contextul Summit-ului, însă autoritățile din Sibiu nu comunică pe această temă, situația fiind coordonată de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), care este condus de Raed Arafat. Sâmbătă, Arafat verifică unitățile medicale din județul sibiu.
Deocamdată, nu există o situație a unor eventuale spitale de campanie și nici în ceea ce privește necesitatea unui avion sau a unor elicoptere SMURD care să stea la Sibiu în perioada Summit-ului.

 

comentarii
1 comentarii

pregatirile le vedem. dar rezultatele intalnirii din mai? din pacate UE este pe un drum fara intoarcere daca va continua tot pina acum
camera de pe duster
14.04.2019 10:47
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

artmania

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia