logo
Sibiul şi Luxemburgul sărbătoresc zece ani de prietenie prin două concerte, la Biserica Evanghelică
Andra MARINESCU
890 vizualizari
Sibiul şi Luxemburgul sărbătoresc zece ani de prietenie prin două concerte, la Biserica Evanghelică
© patrimoniu.sibiu.ro
Sibiul şi Luxemburgul sărbătoresc zece ani de când au purtat titlul de Capitală Culturală Europeană, în 2007. Cu această ocazie, Ministerul Culturii al Luxemburgului organizează, pe 17 şi 24 septembrie, două concerte de orgă, în colaborare cu Biserica Evanghelică din Sibiu.

"Motivul acestor evenimente este aniversarea a zece ani de colaborare între Sibiu şi Luxemburg, de când acestea au purtat titlul de Capitală Culturală Europeană. Prietenia care a luat atunci naştere va fi acum împrospătată prin aceste concerte", spun organizatorii.
Pe 17 septembrie, de la ora 18, Laurent Felten va cânta la orga Sauer. Acesta a început să cânte la orgă odată cu vârsta de 14 ani, susţinând concerte la mai multe biserici din Luxemburg. Pe lângă activitatea lui pedagogică, a lucrat și ca producător pentru emisiuni de orgă, la Radio Luxemburg.
Cel de-al doilea concert, programat pe 24 septembrie, de la ora 18, îl va aduce în faţa publicului sibian pe Gilles Leyers. Artistul a studiat în Luxemburg, iar mai apoi în alte centre de formare europene. După ce a fost organist în mai multe biserici din Luxemburg, a decis să devină muzician liber profesionist. "Cântă cu plăcere în special la instrumente istorice şi se va simţi, deci, cu siguranţă vine la orga noastră Sauer din 1915", spun organizatorii.
Fiecare concert are o durată aproximativă de o oră. Intrarea se face pe bază de bilet. Un bilet costă 10 lei pentru adulţi şi 5 lei pentru copii, studenţi şi pensionari. În bilet este inclusă şi o urcare în turnul Bisericii.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia