Tribuna
Sibiul se simte baroc la Festivalul Huet.Urban Goes Baroc
Alexandra CHEŞCU
2127 vizualizari
Sibiul se simte baroc la Festivalul Huet.Urban Goes Baroc

Unul dintre locurile pline de farmec din Sibiu şi din ţară - Piaţa Huet - primeşte un suflu de vitalitate în zilele urmă­toare la Festivalul Huet.Urban Goes Baroc. Sentimentul medieval pe care piaţa îl oferă trecătorilor se schimbă de această dată, pentru că ediţia din acest an (a doua) a evenimentului îmbracă haine baroc. Sâmbăta şi duminica aceasta, mai precis în 19 şi 20 mai, în micuţa piaţă sibi­ană - şi cea în care bate inima cea mai veche a oraşului - oamenii se vor întâlni cu con­certe de muzică, ateliere, târguri, expoziţii şi discuţii de specialitate, dar şi cu Marele Bal Baroc. Organizat de Fun­daţia Transilvană pentru Dez­voltare Integrată, Protecţie şi Revitalizare a Patrimoniului Cultural - Heritas, cu sprijinul Consiliului Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu, eveni­mentul se adresează tuturor categoriilor de vârstă, fiind un festival al vecinătăţilor, care implică toate instituţiile şi persoanele particulare ce trăiesc în acest perime­tru urban.

Meşteşuguri, pe viu, şi expoziţii

"Vă invit la a doua ediţie a Festivalului Huet. Urban, un eveniment organizat pentru toţi sibienii şi pentru turişti", a spus Michael Engel, direc­torul Fundaţiei Heritas, care a ţinut să precizeze că festi­valul le va oferi participanţilor şi câteva surprize. La rândul său, Ioana Deac, PR-ul Fun­daţiei Heritas a declarat că Piaţa Huet va fi mai mult de­cât o parcare: "Piaţa Huet va fi pentru două zile un alt cadru de desfăşurare a unor eve­nimente diferite într-un spaţiu deosebit de frumos. De data aceasta evenimentul se orga­nizează sub egida barocului".
Timp de două zile, aşadar, sibienii şi turiştii vor putea urmări pe viu activitatea din atelierele meşteşugăreşti care va cuprinde, printre al­tele: prelucrarea fierului la forjă, tâmplărie şi sculptură în lemn, realizarea de costume şi măşti baroce pentru copii sau confecţionarea de biju­terii baroce. Pe lângă aces­tea evenimentul va cuprinde şi o zonă de târguri unde se vor comercializa produse slow food, produse alimen­tare bio şi unde va fi orga­nizată o expoziţie cu vânzare de produse hand-made, `i tot în cadrul Huet. Urban are loc şi o serie de expoziţii de de­sene şi cu tematică istorică.

Mare bal, mare!

Timp de două zile încheiate barocul "îşi face de cap" în Piaţa Huet, printre punctele de atracţie ale programului enumerându-se: conferinţe, prelegeri, expoziţii şi un tur ghidat pe tema Sibiului în epoca barocă, concerte, mu­zică, teatru, dans, ateliere, video mapping - ce constă în proiecţia unei instalaţii video baroc pe o clădire din Piaţa Huet, ajutând-o, astfel, să prindă viaţă, şi evenimente de stradă. La rândul său, una dintre cele mai atrăgătoare manifestări ale evenimen­tului pare să fie Marele Bal Baroc programat să aibă loc sâmbătă, 19 mai, între orele 19 - 21.30, în Aula Colegiului Brukenthal. Potrivit organiza­torilor, balul, care se va desfă­şura în cinstea baronului Samuel von Brukenthal, le va fi deschis tuturor celor care poartă fie o vestimentaţie ba­rocă, fie o mască, toate aces­tea putând fi achiziţionate gratuit din faţa colegiului.comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevistargul de cariere

classic junior

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia