logo
FITS
Sibiul, pe lista discuțiilor dintre ministrul Turismului, Bogdan Trif și comisarul european Elzbieta Bienkowska
Sibiul, pe lista discuțiilor dintre ministrul Turismului, Bogdan Trif și comisarul european Elzbieta Bienkowska
Ministrul Turismului, Bogdan Trif, s-a întâlnit astăzi cu Elzbieta Bienkowska, comisarul european pentru Industrie și Antreprenoriat pentru discuții care au vizat atragerea de fonduri europene pentru dezvoltarea turismului din România în contextul cadrului financiar multianual 2021-2027 și obiectivele Ministerului Turismului în cadrul Planului de Promovare a României în perioada preluării Președinției Consiliului Uniunii Europene, transmite un comunicat al PSD Sibiu.

În mod deosebit, Bogdan Trif a discutat cu oficialul european despre cele două acțiuni de promovare a României ce vor avea loc la Sibiu pe 9 mai 2019 cu ocazia Summitului UE. Ministerul Turismului va organiza în Piața Mare un spectacol grandios ce va fi dedicat liderilor statelor UE, delegațiilor oficiale, dar și tuturor sibienilor. Cel de al doilea eveniment se va desfășura la Sala Thalia și va fi dedicat exclusiv oficialilor la Summit ce vor fi invitați la un spectacol susținut de Filarmonica de Stat din Sibiu.

“I-am vorbit comisarului european și despre două dintre cele 8 evenimente informale în domeniul turismului ce se vor desfășura în mai multe orașe din țară, în contextul în care România va prelua Președinția Consiliului Uniunii Europene de anul viitor. Am invitat-o pe doamna comisar Elzbieta Biekowska la București la una dintre conferințele ministeriale care va viza tema turismului sustenabil și în Delta Dunării unde vom discuta despre Strategia UE pentru Regiunea Dunării”, a declarat Bogdan Trif. Dealtfel, comisarul european a confirmat prezenţa la reuniunea din Bucureşti şi a menţionat că nu ar vrea să lipsească nici de la evenimentul din Delta Dunării.
Întâlnirea a vizat și informarea comisarului European în legătură cu progresele angajamentelor în turism pe care ministrul Turismului, Bogdan Trif, le-a propus la prima întâlnire cu doamna Elzbieta Bienkowska care a avut loc la începutul acestui an.
Comisarul European s-a arătat încântat de atenția pe care Executivul PSD o acordă turismului din România și apreciază măsurile de sprijin pentru sectorul turistic începând de la acordarea voucherelor de vacanță, până la măsura de 5% TVA pentru industria din turism, redevențe zero pentru apele minerale și multe alte măsuri pentru încurajarea investițiilor în acest domeniu.


comentarii
3 comentarii

Bravo! Ne mandrim cu ministrul nostru sibian.
1
11.10.2018 17:57
cu cine? cu paduchele asta cu zero realizari?
postacu' de la PSD
11.10.2018 23:16
Informeaza-te nimicule! A facut f multe si o sa mai faca, dar frustratii ca tine n-au cum sa vada.
Pe mana justitiei ar trebui sa ajungeti, voi astia care va permiteti limbaj trivial in spatiul public.
@23.16
12.10.2018 08:21
Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia