Tribuna
Sibiul nu mai este singurul oraș în care urșii sunt împușcați. Alt urs hăituit 12 ore a fost ucis în Miercurea Ciuc
Laura BUCIU
1333 vizualizari
Sibiul nu mai este singurul oraș în care urșii sunt împușcați. Alt urs hăituit 12 ore a fost ucis în Miercurea Ciuc
© Răzvan NEGRU / Arhivă

Un urs care s-a plimbat aproape 12 ore pe străzile din Miercurea Ciuc  a fost împușcat, marți. Animalul a intrat în mai multe gospodării și în curtea unui colegiu, fără ca autoritățile să reușească să îl tranchilizeze. În octombrie 2016, imagini cu un urs care a fost hăituit pe străzile din Sibiu și a fost împușcat într-o curte, au făcut înconjurul țării, iar autoritățile locale și centrale promiteau să apară norme pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple. După aproape doi ani, cazul s-a repetat.

Subprefectul judeţului Harghita, Şandor Petreş, a declarat, că autorităţile implicate în gestionarea acestei situaţii nu au găsit persoane abilitate care să-l tranchilizeze pe urs în timp util, iar forţele de intervenţie nu au reuşit să-l alunge în afara oraşului Miercurea Ciuc.

”Pe tot cursul acţiunii s-a încercat alungarea lui, scoaterea din oraş, nu s-a reuşit acest lucru prin niciun fel de metode paşnice. Animalul a intrat în mai multe gospodării, a omorât şi mâncat o capră, a avut reprize de somn, nu s-a reuşit deloc să scăpăm de el”, a spus Şandor Petreş, pentru Mediafax.

Ursul a provocat mai multe pagube materiale, a rupt garduri, iar apoi a intrat în curtea unui liceu. Operaţiunea a fost finalizată la marți, la prânz, după ce ursul a fost condus spre un loc mai retras. Acesta a murit după primul glonţ al vânătorilor.

Potrivit spuselor localnicilor, ursul a ajuns în oraş în noaptea de luni spre marţi, între orele 12.00 şi 3.00.

 

comentarii
1 comentarii

Foarte bine.Sunt prea multi si mai trebuie impuscati.Prin padure sau prin munti nu mai poti merge ca dai,fara sa vrei ,peste un urs.
gogu din rampa
21.08.2018 21:07
Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia