logo
Sibiul găzduiește singurul tur de artă stradală din lume care cuprinde școli și licee, cu peste 3.500 mp de picturi murale
Sibiul găzduiește singurul tur de artă stradală din lume care cuprinde școli și licee, cu peste 3.500 mp de picturi murale
Hopeless, creatia artistului Urka - Culorile Romaniei
Singurul circuit de artă stradală din lume care include școli și licee acoperă peste 3.500 de metri pătrați de ziduri pictate și se află la Sibiu. Jumătate dintre picturile murale au fost realizate în ediția de anul acesta a Sibiu International Street ART Festival, lucrările fiind create datorită campaniei „Culorile României”.

 

În cadrul celei de-a treia ediții a Sibiu International Street ART Festival, 29 de artiști români și străini au transformat schițe în lucrări de mari dimensiuni care dau culoare zidurilor gri din zone mai puțin favorizate din oraș. 17 noi picturi murale au completat astfel peisajul orașului, după alte 31 de lucrări realizate în timpul primelor două ediții ale festivalului, și toate fac astăzi parte din Sibiu Street Art Tour.

  • „Turul de Artă Stradală de la Sibiu s-a născut din dorința de a arăta turiștilor și alte zone ale orașului, nu doar centrul istoric. Circuitul este un instrument foarte bun cu care operatorii de turism pot lucra, Sibiul aliniindu-se astfel puținelor mari orașe ale lumii precum Paris, Berlin, Londra, Bristol sau New York, care se pot mândri cu un astfel de tur”, spune Florina Vlad, Art Director al Sibiu International Street ART Festival.

Sibiu Street Art Tour este o alternativă la turismul obișnuit, dar și un mod aparte de a valorifica o plimbare cu bicicleta. Turul este promovat printr-o hartă distribuită gratuit turiștilor sau sibienilor în diferite locații din oraș, inclusiv centrul iVelo, harta fiind principalul suport care ghidează un participant în fiecare locație și oferă informații despre artiști și lucrări.

48 de lucrări amplasate în zone mai puțin explorate ale Sibiului

Circuitul cuprinde 48 de picturi murale și instalații, toate amplasate în zone mai puțin explorate ale Sibiului, pe 3.500 de metri pătrați de ziduri.

Premiera ediției din 2017 a fost realizarea unei lucrări, „Îmbrățișare”, pe o clădire privată din Sibiu, un bloc de locuințe, de către artistul Pisica Pătrată (pe numele său real Alexandru Ciubotariu), ambasador al campaniei „Culorile României”.

Imbratisare, creatia artistului Pisica Patrata - Culorile Romaniei
Imbratisare, creatia artistului Pisica Patrata - Culorile Romaniei

Galerii de artă urbană pe instituții de învățământ

Dintre lucrările realizate vara aceasta și incluse în Sibiu Street Art Tour, transformându-l în circuit unic în lume, se remarcă muralul lui Recis, cel mai mare ca dimensiune - 140 mp, realizat pe un zid lateral al Colegiului Economic „George Barițiu”. O altă școală care își așteaptă elevii în toamnă cu o adevărată galerie de artă în aer liber este Colegiul Pedagogic, cu șapte lucrări, urmată de Școala Generală nr. 21, cu patru murale, și Liceul Teoretic „Onisifor Ghibu", cu două lucrări.

Prin campania „Culorile României”, Policolor a sprijinit această ediție a Festivalului Sibiu International Street ART cu 500 de kilograme de vopsea Spor pentru interior şi exterior, alături de coloranţii necesari.

14 tone de vopsea, baițuri și tencuială pentru proiectele din 2017

În 2017, „Culorile României” ajunge în orașele București, Brăila, Pitești, Filiași, Sibiu și comunele Vorona (județul Botoșani) și Hășmașu (județul Arad).

Anul acesta, pentru proiectele incluse deja în program de către Policolor SA, producător român de lacuri şi vopsele cu o experienţă de peste 50 de ani în piaţă, vor fi donate aproximativ 14 tone de vopsea, baițuri și tencuială. (A. M)

Ziar Orizontal, platforma artistului Dan Perjovschi
Ziar Orizontal, platforma artistului Dan Perjovschi


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sounds

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia