logo
Sibiul, gazda summit-ului european în 2019: ”Sper ca această propunere a președintelui Juncker să se concretizeze”
Sorana MAIER
2741 vizualizari
Sibiul, gazda summit-ului european în 2019: ”Sper ca această propunere a președintelui Juncker să se concretizeze”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, a cerut miercuri,  în faţa Parlamentului European, organizarea unui summit european, care să aibă loc în luna martie 2019, la Sibiu.
Organizarea summitului ar coincide cu perioada când România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene ianuarie - iunie 2019, dar și cu anul când Sibiul va fi Capitală Gastronomică Europeană.

 

Uniunea Europeană trebuie să profite de „vântul favorabil” pentru a se relansa, a spus, miercuri,  preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, în faţa Parlamentului European, când a cerut ca un viitor summit european să aibă loc în luna martie 2019, la Sibiu.
Potrivit lui Juncker, Blocul comunitar a început să îşi revină după şocul Brexitului şi după înfrângerile suferite de partidele eurosceptice la alegerile naţionale. În discursul despre starea Uniunii, Preşedintele Comisiei a amintit despre problema vaccinării din România şi a asigura din nou ţara noastră de sprijinul său pentru intrarea în Spaţiul Schengen. Mai mult, Juncker a cerut organizarea unui summit european la Sibiu, în 2019.

  • „E un lucru foarte important și asta reflectă sau expune încă o dată că domnul Junker este un vechi prieten al României și pot spune asta pentru că am făcut parte dintr-un cabinet, Cabinetul Năstase, care a beneficiat din plin de sprijinul Luxemburgului, atunci când prim-ministru era Junker și la intrarea în NATO și la intrarea în UE. De altfel această propunere ca în timpul președinției române din 2019, la Sibiu, pe 30 martie, să aibă loc un summit, care să arate drumul pe care se angajează Europa, după ce Marea Britanie va fi părăsit UE, este extrem de important. România are astfel șansa de a se plasa pe harta mariilor decizii continentale și iată că acest lucru a fost deja stabilit de Junker astăzi”, a declarat la Antena 3, Ioan Mircea Pașcu, vicepreședintele Parlamentului European.


Astrid Fodor a discutat la București despre găzduirea summitului

Astrid Fodor, primarul Sibiului, se arată încântată de propunerea președintelui Juncker.

  • "Mă bucură foarte mult această propunere din partea Președintelui Jean-Claude Juncker care ne onorează. Consider că Sibiul este o locație foarte bună pentru acest summit. (...) Sper ca această propunere a Președintelui Juncker să se concretizeze. Sunt sigură că Sibiul va face față cu cinste unui eveniment atât de important", spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

De altfel, dovadă că discuțiile sunt avansate în această privință stă și faptul că, la începutul lunii, primarul Fodor a transmis deja disponibilitatea Sibiului de a găzdui evenimente în cadrul programului organizat de România în mandatul său la președinția Consiliului Uniunii Europene, cu ocazia discuțiilor cu  Karl-Heinz Lambertz, președintele Comitetului European al Regiunilor, care a avut loc în data de 8 septembrie la Asociația Municipiilor din România. 

  • România are de multe de arătat, și de aceea cred că evenimentele anului 2019 nu trebuie să se limiteze la capitala țării. Sibiul este un exemplu al spiritul european fiind modern, deschis și dinamic, având în același timp valorile unui oraș cu o istorie de peste 800 de ani. Acesta se constituie în același timp ca un model reușit de multiculturalitate și de conviețuire pașnică a etniilor și religiilor, fiind astfel în acord cu principiile Uniunii Europene. Oraș cultural și turistic de excepție, Sibiul și-a arătat caracterul european și prin reușita programului Sibiu Capitală Culturală Europeană 2007, rămânând conectat la Europa prin viitorul program Regiune Gastronomică Europeană 2019”, mai spune Astrid Fodor.

© http://112.international/

”Alegerea Sibiului nu este întâmplătoare”

  • Propunerea preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, de a organiza un summit extraordinar al UE în Sibiu, la 30 martie 2019, ne onorează. În acea perioadă, România va deține președinția Consiliului Uniunii Europene, aflându-se în centrul procesului decizional european. Țara noastră va avea un rol important în procesul de negociere pentru consolidarea cooperării între statele membre ale Uniunii Europene. Consider că alegerea orașului care va găzdui acest summit extraordinar nu este întâmplătoare. Sibiul se bucură de o reputație excelentă, fiind recunoscut drept un veritabil etalon al armoniei în contextul multicultural, multietnic și multireligios existent aici de atâtea veacuri”, spune Lucian Radu, prefectul județului Sibiu.

 
comentarii
3 comentarii

este ca o ALA BALA PORTOCALA!
NOK
13.09.2017 13:01
PPE JUNKER JOHANNES ASTAI ADEVARUL CIUCIU SUMMIT!
ARDEO
13.09.2017 13:42
AI DREPTATE.CAND SUNT COMENTARII SERIOASE ,TRIBUNA LE STERGE DACA NU SUNT PE PLACUL AUTORITATILOR
BEN PTR MIKE
14.09.2017 22:55
Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia