logo
Sibiul a intrat în "zodia" rezervărilor pentru minivacanța de 1 Mai. 90% din locurile de cazare sunt deja ocupate
Andra MARINESCU
1148 vizualizari
Sibiul a intrat în
© Răzvan NEGRU
Sibiul rămâne și în acest an una dintre cele mai căutate destinații pentru petrecerea minivacanței de 1 Mai. Fosta Capitală a Culturii Europene din 2007 continuă să atragă turiști ori de câte ori sărbătorile legale aduc 3-4 zile libere. Atracții precum Muzeul în Aer Liber din Dumbrava Sibiului, Piața Mare, Piața Mică, Podul Minciunilor cu toată zona istorică, dar și stațiunea Păltiniș sau Mărginimea Sibiului reușesc să crească de la an la an numărul celor care aleg să își petreacă aici câteva zile. Cu două săptămâni înainte de minivacanța de 1 Mai, spațiile de cazare din municipiul Sibiu sunt ocupate în proporție de 90%. Nici în Mărginimea Sibiului nu mai sunt prea multe locuri libere, proprietarii pensiunilor spunând că li s-au solicitat rezervări încă de acum o lună pentru perioada 28 aprilie - 2 mai.


În Sibiu, potrivit platformei de rezervări online Booking, au mai rămas disponibile doar 10% dintre locurile de cazare existente.
Cele mai mici prețuri pornesc de la 354 de lei/ patru nopți, într-un apartament la casă, închiriat în regim hotelier. Apartamentele au prețuri în funcție de numărul de dormitoare și de zona în care se află, astfel că unul în buricul Sibiului poate costa și 1.000 de lei pentru patru nopți.
Pentru cei deschiși și comunicativi, există și varianta hostel-urilor, unde pot împărți camera cu încă șapte persoane. Patru nopți costă 190 de lei și clienții au la dispoziție chicinetă, frigider, wifi, zonă de luat masa, ustensile de bucătărie și prosoape sau lenjerie contra cost.


Concediu la hotel


Pentru cei ce preferă hotelul, ei bine, concediul de patru nopți costă în jur de 900 lei/ cameră pentru doi adulți, cu mic dejun inclus, la un hotel de trei stele. În centrul orașului, prețurile se ridică la 1.000 - 1.300 de lei, iar la un hotel de patru stele cele patru nopți costă 1.900 de lei, cu mic dejun inclus.
La singurul hotel de cinci stele din Sibiu un cuplu trebuie să plătească 2.423 de lei. Clienții de aici au acces la piscină, la spa și centru wellness, contra cost, și vedere la munte.


Concediu în Mărginimea Sibiului


Mărginimea Sibiului este o atracție permanentă pentru turiștii din România, dar și pentru cei de peste hotare.
Una dintre cele mai căutate localități este Rășinari. Aici, au mai rămas doar câteva pensiuni libere, rezervările fiind numeroase. Astfel, cei care vor să petreacă minivacanța de patru zile în satul natal al lui Emil Cioran și Octavian Goga trebuie să plătească în jur de 400 de lei doar pentru cazare pentru două persoane în cameră dublă. Dacă vor și mic dejun, acesta este 20 de lei.
La Gura Râului, multe dintre locurile de cazare au fost rezervate de mai bine de o lună. "Nu mai avem camere libere. Oamenii au făcut rezervări încă de acum o lună, ca să fie siguri că prind oferta. Cei cazați la noi beneficiază și de bucate tradiționale specifice Mărginimii Sibiului. Avem turiști care ne aleg în fiecare an de 1 Mai, pentru că le place la noi", spune unul dintre proprietarii unei pensiuni din Gura Râului. În localitate, se mai găsesc camere libere, dar nu mai mult de două într-o unitate. Una dintre atracțiile Gurii Râului o reprezintă peisajul montan, astfel că proprietarii pensiunilor se mândresc pe Internet că oferă camere cu balcon cu vedere către munți. Patru nopți costă în medie 450 de lei, iar mesele principale ale zilei rămân la alegerea clienților, pentru o sumă sulplimentară.
Și la Cisnădioara, Rîu Sadului, Orlat și Sibiel pensiunile sunt la mare căutare, la fel ca în stațiunea Păltiniș, unde, de exemplu, cazarea pentru minivacanța de 1 Mai costă aproximativ 500-600 de lei pentru două persoane.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia