Gorgandin  Domeniul Viticol Apold
logo
Apulum
Sibienii sunt chemaţi sâmbătă la "Marşul pentru Viaţă"
Adrian POPESCU
2607 vizualizari
Sibienii sunt chemaţi sâmbătă la
În perioada 1-31 martie 2017, în cadrul acţiunilor "Luna pentru Viaţă", se va organiza o manifestaţie în localităţi din România şi din Republica Moldova, sub motto-ul "Marşul pentru Viaţă 2017 - Ajută mama şi copilul!".

Evenimentele vor avea loc sâmbătă, 25 martie a.c. La nivel naţional, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraş sau localitate există organizatori locali independenţi, care reprezintă diferite organizaţii pro-viaţă locale sau diferite culte.

În municipiul Sibiu, marşul este organizat de grupul Studenţi pentru Viaţă Sibiu, Arhiepiscopia Ortodoxã Românã Sibiu, Alianţa Evanghelică din România (Cultul Baptist, Cultul Penticostal, Cultul Creştin după Evanghelie), Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români – filiala Sibiu, Organizaţia Tinerilor din Sibiu (OTS), Asociaţia Părinţi pentru Viitor, Asociaţia Dia.Logos, Centrul de consiliere Mama.

Marşul din municipiul Sibiu se va desfăşura în intervalul 13:00 – 15:00, având ca punct de pornire esplanada din faţa bisericii de pe Bd. Mihai Viteazul, pe traseul: Bulevardul Mihai Viteazul-Calea Dumbrăvii-Piaţa Unirii-str. Nicolae Bălcescu-Piaţa Mare. Pe scena din Piaţa Mare, referenţi vor face referiri la mărturii pro-viaţă şi pro-familie.

  • "Prin organizarea acestui eveniment dorim să conştientizăm opinia publică asupra faptului că viaţa reprezintă cel mai de preţ dar făcut oamenilor de către Dumnezeu. Venirea pe lume a unui copil şi primirea lui în viaţa noastră, cu dragoste, cu bucurie şi cu responsabilitate, reprezintă una din cele mai mari binecuvântări pe care un om le poate primi", spun organizatorii.

"Marşul pentru Viaţă" trage un semnal de alarmă asupra unui fenomen aflat la cote alarmante în societatea româneascã: fenomenul avortului. România ocupă locul al doilea în lume în statistica numărului de avorturi raportat la populaţia actualã după Rusia: cu peste 22.700.000 de avorturi (cf. Summary of Reported Abortions Worldwide).

  • "Prin acest marş dorim a sublinia rolul familia, rolul celor apropiaţi dar şi a societăţii în sprijinirea femeilor aflate în criza de sarcină - când se ia în considerare întreruperea cursului firesc al sarcinii. Dorim să subliniem rolul statului, al cultelor şi al altor instituţii sau organizaţii în sprijinirea vieţii şi a femeilor, prin programele de suport, de consiliere sau prin alte forme suport", precizează aceiaşi iniţiatori.

Foto Arhiva Tribuna

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

mcdonalds

Covoare

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia