Tribuna
Sibienii, în stradă, pentru a sprijini persoanele cu dizabilități
Andra MARINESCU
1351 vizualizari
Sibienii, în stradă, pentru a sprijini persoanele cu dizabilități
© Răzvan NEGRU
Zeci de persoane cu dizabilități și nu numai au ieșit vineri dimineață în Piața Mare, manifestându-și nemulțumirea cu privire la măsurile ce prevăd eliminarea alocării financiare de la bugetul central pentru plata serviciilor sociale, protecția specială a copiilor din orfelinate și salariile și indemnizațiile părinților de copii cu dizabilități.

 

 

  • "Ne vedem nevoiți să ieșim în stradă pentru drepturile copiilor noștri! Actuala formă de organizare a bugetului în care nu s-a alocat niciun ban pentru Asistentă Socială și Protecția Copilului, lăsându-se această responsabilitate în seama autorităților locale, este fără precedent și va duce cu siguranță la întârzieri sau chiar neacordarea banilor cuveniți acestor categorii sociale și desigur că pot apărea și disponibilizări în acest sector. Se încalcă astfel prevederile legale și principiile asumate prin Programul de Guvernare 2017-2020, dar mai mult a prevederilor legale în vigoare  art 40 alin (1), art. 51 (52) din Legea persoanelor cu dizabilităţi, art. 4 alin (2) din H.G. nr. 978/2015 şi art. 139 alin (3) din Constituţia României", au explicat participanții.

Aceștia au adus cu ei pancarte pe care au scris mesaje transmise autorităților, precum "În stradă pentru cei vulnerabili" și "Dizabiliatatea la bugetul central".
Evenimentul sub titlul "Nu Negociem Viața Copiilor Noștri și a Adulților cu Dizabilități", care a durat mai bine de o oră, a fost organizat de Asociația "Dorință, Ajutor, Recuperare pentru copii și tineri cu dizabilități", fiind autorizat de Primăria Sibiu.

 

© Răzvan NEGRU


comentarii
4 comentarii

banii sint la primarie numai ca ei si/au marit salariile cit au vrut
acuma nu mai au si e bun sistemul central
ceva e putred.................
oricum dragneea e de vina!
ardeo
08.02.2019 14:38
ti-a venit mintea la cap ? evident ca dragnea e de vina !
cine a marit salariile prin LEGE ?
nu daddy ?
cine a taiat venituri de la administratia locala si a transferat cheltuieli suplimentare tot acolo ?
tot daddy !
pai daca va injura primarii de la psd poti sa vezi unde ati ajuns !

Sibiul, atat judetul cat si orasul sunt contribuitori neti la bugetul central, aia la care le plangi de mila, ca tudorel cu 57.000 lei din salariu si pensie sau partidul tau psd care a luat de TREI ORI mai multi bani de la buget in 2018 fata de 2016 (peste 100 MILIOANE LEI) !
toate votate de cine ?

asta in timp ce pensionarii, politistii si paznicii din inchisori sunt la venituri minime si preturile au crescut in medie cu 50% fata de 2016 !

iar daddy si ai lui platesc de la buget avioane private sau participarea la un mic dejun unde vine trump si vorbeste 3 minute. la peste 3500 de oameni.
dar na, e de pus in CV ca asta inseamna ca a stat la masa cu trump nu ?

discutam dupa alegeri !
pt ardeo papagalul psd-ist
08.02.2019 18:38
pentru 2019 in bugetul proaspat propus sunt de 5 ori mai multi bani pentru partide decat in 2018: peste 100 MILIOANE DE EURO, NU LEI.
din care partea leului tot la psd ajunge: aproximativ 60 milioane.
ca doar merita, ca numai pentru bunastarea cetatenilor lucreaza non stop.
a cetatenilor infractori !!! ceilalti sa se descurce, ca dupa ce dau mii de euro la condamnati nu mai sunt bani pentru spitale, scoli sau infrastructura !

suntem in 2019 si avem peste 1450 scoli fara apa curenta si WC decat in curte sau chiar deloc !
se moare pe capete in spitale dar pe noi ne doare doar de infractori !

mai nou se va da o ordonanta de urgenta prin care fondurile europene fraudate sa nu mai fie returnate de cei in cauza ci de statul roman !!!
adica liber la furat politicienilor ca poporul va plati pentru ei.
inca un amanunt
08.02.2019 18:47
UE e posibil sa vireze bani pentru persoanele cu dizabilitati. Ca sa fie sigure, partidele si-au tras bani grei de la buget. Si PSD si PNL tac ca purcelusii in cucuruz. Unele partide vor plati meditatii pentru anafabetii din guvern, ca acestia sa citeasca si sa se exprime clar in limba romana. RUSINE intelectualitatii din Romania care sta pasiva la faptul ca analfabetii conduc tara!!!.
ION
10.02.2019 05:26
Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia