Tribuna
Sibienii ies în stradă şi mărşăluiesc pentru dreptul la viaţă
Andra MARINESCU
1696 vizualizari
Sibienii ies în stradă şi mărşăluiesc pentru dreptul la viaţă
Sibienii mărșăluiesc pentru dreptul la viață, sâmbătă, 24 martie. Aflat la cea de-a opta ediție națională, "Marșul pentru viață" are loc în mai multe localități din România și Republica Moldova, sub tema "O lume pentru viață". În Sibiu, evenimentul se va derula între orele 13-15, având ca punct de pornire esplanada din fața Bisericii de pe bulevardul Mihai Viteazu.


Evenimentul dorește să sublinieze rolul pe care îl are familia și societatea în sprijinirea femeilor aflate în așa-numita criză de sarcină, respectiv când ea ia în considerare întreruperea cursului firesc al sarcinii și se gândește la posibilitatea de a face avort.
Traseul marșului din Sibiu, din 24 martie, se va desfășura pe bulevardul Mihai Viteazul – Calea Dumbrăvii – Piața Unirii – strada Nicolae Bălcescu – Piața Mare. În Piața Mare, pe o scenă special amenajată pentru acest moment, se vor ține câteva discursuri-mărturii pro-viață și pro-familie.

Şi medieşenii sunt anti-avort

 

De asemenea, acţiunea are loc şi în Mediaş, unde punctul de întâlnire va fi, la ora 17, la Catedrala Ortodoxă Mediaş. Participanţii vor urma traseul Piaţa Andrei Şaguna - străzile Cloşca, I. G. Duca - Piaţa Regele Ferdinand I. La ora 17.30, va fi pusă în scenă piesa de teatru "Inimă second-hand", în Sala Traube a Teatrului Mediaş, iar la ora 18.30 pr. prof. univ. Stelian Tofană va susţine în aceeaşi locaţie conferinţa "O lume pentru viaţă".
"Prin organizarea acestui eveniment se dorește transmiterea în societate a unui mesaj pro-viață și pro-familie, de conștientizare a opiniei publice asupra faptului că viața reprezintă cel mai de preț dar făcut oamenilor de către Dumnezeu. Venirea pe lume a unui copil și primirea lui în viața noastră, cu dragoste, cu bucurie și cu responsabilitate, reprezintă una din cele mai mari binecuvântări pe care un om le poate primi. Dorim să subliniem rolul important al statului, al cultelor și al altor instituții și organizații în sprijinirea vieții și a femeilor aflate în criză de sarcină, prin dezvoltarea și continuarea programelor de suport și consiliere și prin înființarea de centre de sprijin pentru viitoarele mame aflate în situații dificile. Prin promovăm conștientizarea societății și sprijinirea femeii în a putea duce la împlinire sarcina, prin nașterea pruncului", spun organizatorii.
Potrivit statisticilor, România ocupă locul al doilea în lume, după Rusia, în privința numărului de avorturi raportat la populația actuală. În perioada 1958 - iunie 2016, au avut loc peste 22.700.000 de avorturi legale, chirurgicale, doar în spitalele de stat.
Marşul de la Sibiu este organizat de grupul "Studenți pentru Viață" Sibiu, Asociația Studenților Creștin-Ortodocși Români – filiala Sibiu, Arhiepiscopia Ortodoxă Română Sibiu, Alianța Evanghelică din România (Cultul Baptist, Cultul Penticostal, cultul Creștin după Evanghelie), Organizația Tinerilor din Sibiu (OTS), Asociația "Părinți pentru Viitor", Asociația "Dia.Logos" şi Centrul de consiliere "Mama".

 






comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

Comunicat de presa

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA