logo
Sibienii, despre Cristian Țopescu. Pelici: "Vorbele le-a avut el. Noi am rămas fără cuvinte!" Mircea Vulc: "Îl consideram sibian de-al nostru!"
Ovidiu BOICA
4388 vizualizari
Sibienii, despre Cristian Țopescu. Pelici:

 

Mircea Vulc: "Eu îl consideram sibian de-al nostru"

Deşi născut în Bucureşti, în urmă cu mai bine de opt decenii, Cristian Ţopescu era foarte apropiat de Sibiu după căsătoria cu Christel Ungar, cunoscută din postura de prezentatoare a emisiunii de limbă germană de la Televiziunea Română, căsătorie care a avut loc în 1997. Mircea Vulc, fostul director al Clubului Sportiv Universitar, l-a cunoscut personal pe renumitul comentator şi politician, despre care spune că îl considera "unul de-al nostru".
  • "L-am cunoscut personal pe domnul Ţopescu. Eu îl consideram sibian, datorită faptului că era căsătorit cu o sibiancă. Este o veste tristă. Nu îmi vine încă să cred. Din nefericire, după ce, anul trecut, l-am pierdut pe Puiu Albu, acum un alt prieten bun ne părăseşte. Era un om extraordinar. Lasă un mare gol. A plecat prea repede dintre noi. Îmi pare tare rău. Condoleanţe familiei!", a declarat Mircea Vulc, în exclusivitate pentru cotidianul Tribuna.

Horaţiu Floca: "Nici acum nu-mi explic de ce n-a comentat el finala de la Sevilla"

Actualul director al lui CSU Sibiu, Horaţiu Floca, fost om de presă, crede că regretatul Cristian Ţopescu a fost un model de urmat pentru toţi jurnaliştii de presă sportivă, indiferent că era vorba de cei de la TV, de la radio ori din presa scrisă. Oficialul clubului studenţesc sibian i-a îndrăgit de mic comentariile fostului crainic TV de la diferitele evenimente sportive majore şi spune că şi acum se întreabă de ce oare nu a fost lăsat să comentele finala Cupei Campionilor Europeni din 1986, de la Sevilla, unde Steaua a luat trofeul după loviturile de departajare, cu FC Barcelona.
  • "Din nefericire, am pierdut o mare personalitate a presei din România. Nu l-am cunoscut personal, îmi pare rău de asta, însă copilăria şi tinereţea mea au fost marcate de comentariile sale cu ocazia diverselor competiţii sportive majore la care a fost prezent. Consider că a fost un mentor pentru toţi jurnaliştii de sport şi nu numai, din România. Pentru mine un mare semn de întrebare este de ce nu a comentat el finala de la Sevilla, în 1986. Eram tânăr pe atunci, aveam 12 ani, dar multă vreme m-am tot gândit la asta. Dumnezeu să-l ierte", a spus Horaţiu Floca.
 

Viorel Hizo: "Am petrecut multe momente minunate la Cupa Mondială din America"

Unul dintre sibienii care l-a cunoscut personal pe Cristian Ţopescu a fost Viorel Hizo, unul dintre cei mai titraţi antrneori de fotbal din România all-time. Hizo şi Ţopescu s-au întâlnit de nenumărate ori, unul dintre aceste momente petrecându-se în Statele Unite ale Americii, la Los Angeles, cu ocazia Cupei Mondiale din 1994.
  • "Îmi aduc aminte foarte multe momente plăcute trăite alături de Cristian Ţopescu. L-am cunoscut foarte bine. A fost cel mai bun comentator sportiv pe care l-a avut România. În 1994, la Cupa Mondială din America, am fost cazaţi în acelaşi loc la Los Angeles. Am vorbit foarte multe. Era un om deosebit, un om de o probitate morală şi profesională extraordinare. Din nefericire, ne părăsesc tot mai mulţi oameni de sport. Dumnezeu să-l odihnească", a afirmat Hizo.
 

Adrian Mihai, general manager Kudokai: "Mi-a format imaginea de fair-play în sport"

Deşi artele marţiale, kickboxing-ul şi MMA-ul nu se "pupă" deloc cu fotbalul, handbalul sau gimnastica, sporturi atât de mult îndrăgite şi comentate la microfonul TVR-ului şi al radioului public de Cristian Ţopescu, regretatul crainic a fost un model şi pentru sensei Adrian Mihai.
  • "Pentru mine, Cristian Ţopescu a fost omul care mi-a format imaginea de fair-play în sport, m-a însufleţit. A fost un om mare, în general, nu doar un om de sport, un comentator sportiv. Îmi aduc aminte de comentariile pe care le făcea în transmisiunile de la marile competiţii de gimnastică, Cupa Mondială, Campionate Europene, Jocurile Olimpice... Îl ascultam cu drag. L-am întâlnit în două ocazii, însă n-am avut privilegiul de a schimba câteva cuvinte. Îmi pare tare rău! Dumnezeu să-l odihnească!", a afirmat Adrian Mihai
 

Alex Pelici: "Vorbele le-a avut el. Noi am rămas fără cuvinte!"

Alexandru Pelici, antrenorul care a reuşit promovarea cu FC Hermannstadt în Liga 1, la finalul săptămânii trecute, a spus că de mic a fost fascinat de comentariile regretatului Cristian Ţopescu. "Prea multe nu mai sunt de spus. Vorbele le-a avut el. Noi am rămas fără cuvinte. A fost cel mai mare dintre cei mari. Cred că nu a fost copil, pe vremea mea, care să nu fi fost familiarizat cu vocea lui, cu comentariile atât de complete. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a spus Pelici.
 

"Am crescut cu el, cu vocea lui la radio şi la TV. Îmi pare rău că nu l-am cunoscut personal. Cristian Ţopescu a făcut foarte multe pentru sportul românesc şi pentru societatea noastră. Dumnezeu să-l ierte!"
                                                                              Teodor Birţ, preşedinte FC Hermannstadt

"Ne-a părăsit unul dintre cei mai mari comentatori sportiv. Am trăit momente excepţionale comentate de vocea domniei sale. Îmi pare rău că nu am avut onoarea să îl cunosc. A fost un om valoros, cum prea puţini avem. Dumnezeu să-l odihnească".
                                                                                                                             Adrian Văsîi

"Vocea lui Cristian Ţopescu ne-a însoţit de-a lungul multor ani, ne-a intrat în case şi în suflet datorită pasiunii pentru sport şi fair-play-ului. Ne va lipsi tuturor! Condoleanţe familiei. Odihnească-se în pace!"
                                                           Adrian Bibu, director Palatul Sporturilor "Transilvania"
 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia