logo
Sibienii au gătit gulyás în Ungaria
Andra MARINESCU
1393 vizualizari
Sibienii au gătit gulyás în Ungaria
Județul Sibiu a fost reprezentat de Muzeul ASTRA și Asociația HID la cel mai mare festival de gătit gulyás din lume organizat în Szolnok, Ungaria. Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA, și Levente Serfőző, președintele Asociației HID - Centrul Cultural Maghiar, au reprezentat Sibiul la a XIX-a ediție a Festivalului „Szolnoki Gulyásfesztivál” din Ungaria. Din delegație au mai făcut parte muzeografi, reprezentanți ai presei, precum și o echipă de bucătari care au participat, alături de alte 150 echipe înscrise în concurs.


"Amploarea acestui eveniment internațional este dată de prezența unor reprezentanți din peste zece țări din Europa și Asia. Faptul că am reușit să participăm la Festivalul Szolnoki Gulyásfesztivál din Ungaria reprezintă un reper pentru organizarea unor evenimente asemănătoare în Sibiu pe viitor. Demersul este unul favorabil, mai ales dacă ținem cont de faptul că regiunea Sibiu va fi Regiune Gastronomică Europeană în anul 2019", a declarat Ciprian Anghel Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.
"Delegația din Sibiu a fost prezentă la invitația Primăriei Municipiului Szolnok și a domnului Sándor Csányi, directorul festivalului, denumit Regele Gulyásului datorită măiestriei sale în arta gătitului la ceaun – în Sibiu deține recordul de a fi gătit cel mai mare gulyás din regiune, chiar în vara acestui an în cadrul Zilelor Hungarikum – dar și datorită reușitei festivalului din Szolnok", a spus Levente Serfőző, președintele Asociației HID a Centrului Cultural Maghiar.
Peste 40.000 vizitatori au fost prezenți sâmbătă, 9 septembrie, în Tiszaliget din Szolnok să deguste gulyás-urile pregătite și să participe la programele interactive organizate în cadrul festivalului.

 
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

SmartUP

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia