Sibieni şi nu numai au făcut donaţii consistente pentru dotarea Terapiei Intensive Neonatale din Sibiu, atât în timpul Maratonului din această primăvară, cât şi în restul anului.
Asociația Baby Care Sibiu, care a înscris la Maratonul Sibiu 2017 proiectul "Dăm startul în viaţă" a reușit să strângă peste 150.000 lei în timpul competiției sportive, fiind manifestarea cea mai puternic susținută de comunitate, iar în plus, asociaţia a primit donaţii de zeci de mii de lei pentru aparatură în Terapia Intensivă Neonatală din Sibiu.
Aici sunt îngrijiţi prematurii şi nou-născuţii cu probleme, iar în ultimii cinci ani comunitatea s-a strâns în jurul asociaţiei.
”Cu sprijinul comunităţii sibiene am crescut an de an şi acest lucru se poate vedea atât în terapia intensivă neonatală cât şi în secţia de prematuri şi cea de nou-născuţi normoponderali dar şi din bilanţul financiar publicat anual pe pagina Facebook a asociaţiei. Încrederea şi sprijinul comunităţii sibiene au devenit determinante în ultimii ani şi dorim, aşa cum am obişnuit în ultimii ani, să facem cunoscute proiectele noastre şi rezultatele lor şi să mulţumim tuturor celor care ne-au ajutat”, spune dr. Livia Ognean, șeful Secției Terapie Intensivă Neonatală și președintele Baby Care Sibiu.
Dacă inițial asociația și-a propus să strângă 90.000 lei, așteptările au fost depășite.
”1031 alergători - copii şi adulţi - şi 1851 susţinători au reuşit să adune 152.259 lei, sumă cu care au fost achiziţionate nu doar cele 3 noi incubatoare moderne pentru secţia de prematuri ci şi un aparat de respiraţie modern pentru piticii din terapia intensivă neonatală. Mulţumim din suflet tuturor acestor inimoşi prieteni şi îi invităm să fie din nou alături de noi şi anul viitor”, spune dr. Ognean.
Trei mame campioane la strâns fonduri
Alături de proiect au fost prieteni vechi precum Radu Nechifor, ambasador Baby Care Sibiu, dar și Asociaţia Mâini Unite, Asociaţia Unii pentru Alţii şi Organizaţia E.M.M.A.
Și mărturisirea Patriciei Corcoveanu este emoționantă: "Nu am alergat în viaţa mea niciun km dar din dragoste pentru copii am decis să fiu fundraiser şi să strâng cât mai mulţi bani pentru a ajuta cât mai mulţi copii născuţiprematur să trăiască. Sunt mamă. Am 2 copii. Sănătoşi, plini de viaţă şi apţi să ia în piept orice le-ar oferi viaţa. Ideea că există în lumea asta copii care încă din naştere pornesc fără orizontul unei deveniri m-a determinat să folosesc ce aveam nativ pentru a da o mână de ajutor: capacitatea de a trezi şi mobiliza spirite care să rezoneze cu simţirile mele."
Wenglor Sensoric a donat 130.000 lei
O mare mână de ajutor a fost oferită în acest an Asociației Baby Care de compania Wenglor Sensoric România SRL prin donaţia de 130.000 lei.
De asemenea, au mai fost achiziţionat şi un incubator modern în valoare de 37.562 lei şi 2 lămpi de fototerapie pentru terapia intensivă neonatală
Red Bull Romaniacs a vândut echipamente pentru a susţine prematurii
Parteneri încă de anul trecut pentru mai bine copiilor sunt şi participanţii la competiţia Red Bull Romaniacs.
Jumătate din suma obţinută din vânzarea echipamentelor şi accesoriilor oferite de participanţi - 14.188 lei - a fost donată şi a fost folosită, împreună cu suma oferită de SC Prodmetal I&S SRL Sibiu - 5000 lei - pentru achiziţionarea unui pătuţ cu saltea încălzită pentru gemeni pentru secţia de prematuri în cadrul proiectului "Căsuţe noi pentru prematuri", proiect dezvoltat pentru înlocuirea tuturor incubatoarelor vechi de peste 30 de ani din secţia de prematuri.
Şi alte firma au stat alături de Baby Care: SC GLS General Logistics Systems România SRL, SC Ada Online Sebeş, InterBroker Asigurări Oradea, SC Tempo Consult, SC Dutchmed SRL, Gift Art Sibiu, Ade Print Sibiu.
Şcoala Părinţilor, un dar pentru comunitate
Onoraţi de încrederea şi generozitatea comunităţii, medicii au iniţiat anul trecut, cu sponsorizare din partea Salvaţi Copiii România, un proiect educaţional destinat viitorilor şi proaspeţilor părinţi - "ABC. Şcoala Părinţilor - Să învăţăm despre copii".
Proiectul este un parteneriat între Asociaţia Baby Care Sibiu, Asociaţia Mâini Unite, Salvaţi Copiii România, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Asociaţia Unii pentru Alţii şi Teatrul pentru copii şi tineret Gong. Este un proiect pe termen lung în care sunt implicaţi voluntar 20 de medici - obstetricieni, neonatologi, pediatri, medici de familie, psihologi, stomatologi, anestezişti, jurişti şi avocaţi - care a ajuns luna aceasta la cea de-a 19-a din cele 21 de sesiuni. Specialiştii discută împreună cu părinţii la aceste sesiuni despre concepţie, sarcină, naştere, alăptare, alimentaţia gravidei şi a copilului, dezvoltarea, creşterea şi siguranţa copilului până la 2 ani dar şi despre legislaţia legată de naştere şi îngrijirea copilului şi drepturile copilului şi vom continua aceste sesiuni educative atât timp cât vor exista părinţi dornici să afle informaţii utile şi la zi. M
Participarea este gratuită şi este încurajată participarea cuplului, nu doar a mamei. Până în prezent aproape 1000 de părinţi şi viitori părinţi au participat la coala Părinţilor. Într-o altă etapă a acestui proiect, tot cu sprijinul Salvaţi Copiii România, vor fi elaborate broşuri care vor cuprinde majoritatea informaţiilor discutate la sesiunile prezentate şi vom ajuta la extinderea acestui proiect şi în alte localităţi din ţară.
Altfel de poveşti
Asociaţia Baby Care a câştigat anul acesta concursul intern "Adoptă un proiect" organizat de ING Sibiu cu proiectul "Tolba cu altfel de poveşti. Poveştile terapiei intensive neonatale".
Mamele copiilor internaţi în terapia intensivă neonatală şi în secţia de prematuri - uneori săptămâni şi chiar luni de zile - vor fi ajutate să treacă mai uşor peste temerile, îngrijorările şi stress-ul de a avea un copil cu probleme, bolnav.
În acelaşi timp e şi un proiect educaţional menit să ajute părinţii prematurilor să înţeleagă mai bine afecţiunile copiilor lor, nevoile speciale ale acestor copii, procedurile care se efectuează pentru diagnosticul şi tratamentul lor şi prognosticul pe termen îndelungat.
Asociaţia derulează şi proiectul online "Octopus România - Caracatițe, prietenii prematurilor", un proiect desfăşurat la nivel naţional, pentru dotarea maternităţilor cu caracatiţe croşetate, jucării funcţionale pentru prematurii mici care ajută la liniştirea şi dezvoltarea prematurilor. Femei din toată ţara croşetează caracatiţe care vor fi donate maternităţilor care doresc să participe la acest proiect.
Junii Sibiului, la Viena- 2014 |
Hotelul de Gheata de la Balea lac |
Premieră naţională în chirurgia valvei aortice |
Ansamblul "Cindrelul – Junii Sibiului" a adus vestea Naşterii la Tribuna |
Asfalt de autostradă pe Calea Poplăcii |
Film prezentare |
Bătaie după accident pe strada Podului |
Înviorare Piaţa Mare |
Ziua Poliţiei |
Cum a ars Clubul Liquid |
19 cete de juni şi–au adus tinereţea la Sălişte 3 |
19 cete de juni şi–au adus tinereţea la Sălişte 2 |
19 cete de juni şi–au adus tinereţea la Sălişte 1 |
19 cete de juni şi–au adus tinereţea la Sălişte |
Crăciunul cu Ştefan Hruşcă |
Notarii publici Bexa şi Mărginean, ridicaţi de mascaţi în cazul cămătăriei anchetate de DIICOT |
Viţa de Vie şi–a impresionat fanii cu un show acustic |
Junii au făcut spectacol |