logo
Sibianul Raul Drăgoiu, argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică
Sibianul Raul Drăgoiu, argint la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică

În perioada 2 - 11 noiembrie, s-a desfășurat în capitala Chinei, Beijing, a XII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Astronomie şi Astrofizică la care au luat parte 209 elevi, (în total 47 de echipe) din 39 de țări. Din Canada, China, Iran, Pakistan, Romania, Rusia, Ucraina și Statele Unite au participat câte două echipe, datorită rezultatelor deosebite pe care le-au avut în edițiile anterioare.

Prima echipă a României a obținut o medalie de aur și patru de argint, iar echipa secundă, două medalii de argint, una de bronz și două mențiuni de onoare, în total lotul olimpic al României cucerind o medalie de aur, șase medalii de argint, una de bronz și două mențiuni de onoare.

Unul dintre componenții echipei principale a României este sibianul Drăgoiu Raul-Ioan, absolvent al Colegiului Național „Samuel von Brukenthal” din Sibiu ( pregătit de profesorul Băcilă Ioan-Sorin), care a obținut una dintre medaliile de argint. Un obișnuit al olimpiadelor internaționale, Raul a mai cucerit o medalie de bronz la Olimpiada Internațională de Astronomie și Astrofizică, desfășurată în localitatea Bhubaneswar (India), în anul 2016.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia