logo
FITS
Șezătoare de Crăciun la Șelimbăr, Mohu, Bungard și Veștem
Șezătoare de Crăciun la Șelimbăr, Mohu, Bungard și Veștem
Vechiul obicei al șezătorii va fi reînviat, în luna decembrie, la Șelimbăr și în cele trei localități aparținătoare: Mohu, Bungard și Veștem.


În zilele de 10 decembrie (la Șelimbăr), 11 (la Mohu), 12 (la Bungard) și 13 decembrie (la Veștem), de la ora 17, în căminele culturale, Asociația "e-Xplorator" va reface atmosfera tradițională a șezătorilor. ”Vor fi patru zile în care spiritul sărbătorilor de iarnă va fi reprodus în cel mai autentic mod. Cele patru șezători vor reprezenta un bun prilej pentru cei mai în vârstă să își amintească de acest obicei care foarte rar se mai păstrează, iar pentru cei tineri să cunoască tradițiile locului”, a declarat Ioana Curta, președintele Asociației "e-Xplorator".


Masă plină cu plăcinte şi cozonac


Așa cum este datina șezătorilor, masa va fi plină cu plăcinte și cozonac și, în fiecare seară vor fi recitaluri de colinde, muzică populară cu artiști locali, dar și o repriză de teatru. În plus, pentru copii va veni Moș Crăciun care le va împărți daruri.
”Ne bucură foarte mult astfel de eveniemnte, pentru că ele ne aduc aminte de tradiția locală și ne ajută să păstrăm vii obiceiurile străbunilor. Cele patru șezători reprezintă o oportinitate imensă pentru cei mici de a cunoaște istoria locurilor noastre”, a spus Marius Grecu, primarul Comunei Șelimbăr.
"Șezătoare de Crăciun" este o acțiune cofinanțată de Primăria Șelimbăr și Consiliul Local Șelimbăr, prin Agenda Culturală. (A. M.)

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia