Tribuna
Sergiu Cipariu, Nineta Popa și mulți alții, într-un regal folcloric, la Orlat
Sergiu Cipariu, Nineta Popa și mulți alții, într-un regal folcloric, la Orlat

 

Veste bună pentru iubitorii de folclor autentic: în 24 și 25 august, la Orlat, se desfășoară Festivalul folcloric „Călușerul de Orlat”, eveniment ce aduce la un loc nume mari ale muzicii populare. Pe scena amplasată în centrul localității, vor urca sâmbătă, 24 august, începând cu ora 18: Ansamblul coral ,,Călușerul” din Orlat,  Suită orchestrală Orchestra ,,Jidvei România”, Recital I - Ansamblul ,,Jidvei România”, Soliștii Ansamblului ,,Jidvei România” – partea I, Recital II - Ansamblul ,,Jidvei România”, Recital – OVIDIU HOMORODEAN, Recital III - Ansamblul ,,Jidvei România”, Soliștii Ansamblului ,,Jidvei România” – partea a II a, „Fetele de la Jidvei”, ,,Junii de la Jidvei”, Recital VALERIA și TRAIAN ILEA, Recital IV - Ansamblul ,,Jidvei România”, ,,Fetele de la Jidvei”, ,,Junii de la Jidvei”, Încheiere - Ansamblul coral ,,Călușerul” din Orlat, FINAL – Joc de Artificii. 

În cea de-a doua zi a evenimentului, duminică, 25 august, de la ora 11.30 are loc primirea invitaților urmată de  Parada portului popular și Jocul junilor în centrul localității. 

De la ora 13, pubilicul va putea urmări Suita orchestrală  a celor de la ,,Jidvei România”. Apoi, directorul festivalului, prof. Sergiu Cipariu, va rosti un cuvânt de deschidere. Vor urma momente susținute de Ansamblul coral ,,Călușerul” din Orlat, condus de - Carmen Siminie și Iulia Uscatu, Jocul de ceată ,,Călușerul”- formația de călușeri din Orlat, condusă de înv. Elena Morar, Recital V - Ansamblul ,,Jidvei România”, Recital SERGIU CIPARIU

De la ora 15:00, iubitorii folclorului vor putea urmări prestațiile artistice ale NINETEI POPA, Recitalul Ansamblului Folcloric Profesionist ,,Cindrelul - Junii Sibiului” , Recitalul Ansamblului coral ,,Călușerul” din Orlat, Recitalul VI - Ansamblului ,,Jidvei România”, Recitalul Soliștilor Ansamblului ,,Jidvei România” – partea a III a, Recitalul VII - Ansamblului ,,Jidvei România”, Recitalul STANEI STEPĂNESCU, ,,Junii de la Jidvei”, ,,Fetele de la Jidvei”, Recitalul VIII al Ansamblului ,,Jidvei România”, Muzică de audiție.

Primarul comunei Orlat, Aurel Gâță, spune că: „Acest festival nu este unul comercial, ci reprezintă un demers prin care dorim să promovăm și să conservăm în același timp folclorul autentic. Cei care organizează evenimentul sunt iubitori de folclor curat, de valori tradiționale și, de aceea, am încredere că vom oferi publicului două zile de excepție, la Orlat Identitatea unui popor e strâns legată de felul în care își păstrează și își valorifică tezaurul cultural”. 

Festivalul folcloric ,,Călușerul de Orlat” este organizat de Primaria Comunei Orlat, Consiliul Local al Comunei Orlat împreuna cu Asociatia Orlațelul. Director de festival este Sergiu Cipariu, iar regia muzicală și artistică este asigurată de dirijor Stelian Stoica.


comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Pastravaria Laita

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
Licitatie publica

accentmedia