logo
Senatorul Mircea Cazan: „Anul 2017 - un an pierdut pentru România”
Senatorul Mircea Cazan: „Anul 2017 - un an pierdut pentru România”

Senatorul liberal Mircea Cazan crede că programul electoral cu care Alianța PSD-ALDE a câștigat alegerile parlamentare din anul 2016 reprezintă cea mai mare vânzare de iluzii din istoria recentă a României.

  • „Dincolo de cifre, politicile publice și măsurile aplicate de către PSD arată că România se îndreaptă într-o direcție greșită: democratic, politic, economic și mai ales social. Din totalul de 724 de măsuri asumate, neîndeplinite sunt 595 – 82%, parțial realizate 96 – 13%, iar măsurile realizate sunt doar 33 – 5%. Un an de guvernare PSD – ALDE a fost un an pierdut pentru România. Analiza activității Guvernului PSD – ALDE din 2017 realizată de Partidul Național Liberal demonstrează eșecul coaliției de guvernare atât în ceea ce privește îndeplinirea principalelor promisiuni electorale de termen scurt cât și în implementarea unor noi politici publice. Iată de ce rezultatele guvernării arată o înrăutățire rapidă a perspectivelor de dezvoltare ale României și concomitent o degradare a imaginii noastre externe”, a spus Mircea Cazan, senator PNL, într-o declarație de presă.

Potrivit senatorului, Alianța PSD – ALDE a preluat guvernarea în 2017 într-o țară cu un nivel de trai îmbunătățit în ultimii ani pentru majoritatea românilor, cu o economie în creștere, în ritmul celorlalte țări din regiune, cu cadrul fiscal stabil din punct de vedere al taxelor și impozitelor, cu progrese semnificative în parcursul european și, mai ales, cu un nivel al încrederii foarte ridicat din partea partenerilor din Uniunea Europeană și NATO.

  • „Din păcate pentru țara noastră, într-un singur an, guvernarea PSD – ALDE a atins contraperformanța să distrugă toate perspectivele pozitive și să transforme administrarea țării un vehicol care are doar două viteze de dezvoltare: încet și foarte încet, condus haotic, când de la partid, când de la guvern. S-au promis salarii mai mari în învățământ. Cu o creștere reală de 4,2% și o inflație estimată pentru începutul anului 2018 de 3,9%, salariile profesorilor vor stagna încă o dată. S-a promis depolitizarea sistemului de învățământ. Dimpotrivă, s-a reușit suprapolitizarea acestuia și deopotrivă deprofesionalizarea prin numirea unor directori de școli și prin înlocuirea inspectorilor școlari, deși aceștia câștigaseră concursuri pe posturile respective, noii veniți fiind dintre pierzătorii evaluărilor de profil”, spune Cazan.

Liberalul sibian crede că Alianța aflată la guvernare a ratat și măsurile din domeniul medical.

  • „În Sănătate, anul 2017 a fost un ”an negru”, în care epidemia de rujeolă a dus la peste 10.000 de îmbolnăviri și 38 de decese. Sistemul de sănătate din România se află de câțiva ani în pragul colapsului, colaps care, după toate premisele, va surveni în anul 2018 sau cel târziu în 2019, în lipsa unor măsuri radicale. Personalul medical a protestat de mai multe ori față de absența condițiilor necesare pentru asigurarea unor servicii medicale de calitate însă apelurile acestuia pentru o mai bună finanțare a sistemului nu a primit răspunsul așteptat de la guvernul PSD – ALDE. În plan economic, Guvernul PSD-ALDE a ratat cel mai favorabil moment economic din istoria recentă a României. După un an de guvernare PSD – ALDE, nivelul de trai al românilor este mai costisitor, iar majorările de salarii și pensii s-au transformat în prețuri, facturi și rate mai mari. În schimb, companiile, oamenii de afaceri și contribuabilii cinstiți din România au fost hărțuiti în permanență cu numeroase modificări fiscale de taxe și impozite”, adaugă Mircea Cazan.

Având în vedere aceste lucruri, „PNL consideră că este nevoie de un moment de reflecție asupra căilor de urmat. Dincolo de involuția ideologică a PSD, de aducerea în derizoriu a statutului de parlamentar sau chiar de noul haos guvernamental este necesară stoparea agresării democrației”.

 

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia