logo
Semnale radio din altă galaxie, interceptate pe Pământ! Cine le trimite deţine o super tehnologie
Rareș BIŢU
2116 vizualizari
Semnale radio din altă galaxie, interceptate pe Pământ! Cine le trimite deţine o super tehnologie

Semnale radio repetate provenind dintr-o altă galaxie, situată la o distanţă de aproximativ 1,5 miliarde de ani lumină, au fost detectate de cercetătorii canadieni, aceasta fiind doar a doua oară când este observat un astfel de fenomen, relatează The Independent, citat de stiripesurse.ro.

În loc să limpezească măcar o parte din necunoscutele acestui fenomen, descoperirea adânceşte şi mai mult misterul semnalelor provenite din galaxii aflate la miliarde de ani lumină de Terra.
Semnalele interceptate par să aibă mai mute surse, însă cercetătorii nu au reuşit până acum să descifreze originea lor, dar spun că durează doar o milisecundă şi că sunt transmise cu aceeaşi cantitate de energie pe care soarele o produce în decursul unui an.

Savanţii implicaţi în descifrarea acestor semnale au anunţat că unul dintre acestea s-a repetat de şase ori, aparent din acelaşi loc. În total, au fost detectate 60 de semnale. 
Descoperirea aparţine cercetătorilor care se ocupă de proiectul Canadian Hydrogen Intensity Mapping Experiment din British Columbia, Canada, iar rezultatele studiului au fost publicate în revista Nature.
Cercetătorii par convinşi că dincolo de Terra, există "o populaţie substanţială" de semnale radio repetate. Cele două seturi detectate până în prezent le vor permite să stabilească diferenţele dintre cele care se repetă şi cele singulare, sursele acestora, dar şi să analizeze viitoare semnale radio.

  • "Oricare este sursa acestor unde radio, este interesant de văzut cât de mare este aria de frecvenţe pe care le poate produce. În unele modele sursa nu poate produce nimic sub o anumită frecvenţă", a explicat un membru al echipei de la Universitatea McGill.

În doar trei săptămâni, din cele 13 semnale radio detectate, cel puţin şapte au fost înregistrate la frecvenţa de 400 MHz, cea mai joasă observată până în prezent. Specialiştii cred că ar putea exista şi mai multe semnale radio, dar la frecvenţe mult prea joase pentru a putea fi detectate.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

turul ciclist

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
turboclima
Licitatie publica

accentmedia