logo
SemiMaraton Sibiu dă startul înscrierilor pentru alergători și susținători
Ana Maria MĂTUŞOIU
1359 vizualizari
SemiMaraton Sibiu dă startul înscrierilor pentru alergători și susținători

Îți place să alergi și vrei să contribui, în același timp, la realizarea unei fapte bune? Te poți înscrie la SemiMaraton Sibiu, cel mai mare eveniment sportiv filantropic la nivel national, care a deschis înscrierile pentru alergători și susținători.

La SemiMaraton Sibiu, alergatul merge mână în mână cu filantropia: prin participare sau donație, fiecare alergător și susținător înscris poate susține unul din cele 21 de proiecte propuse de organizațiile nonguvernamentale locale. Participanții aleargă în centrul orașului Sibiu, de-a lungul celui mai frumos traseu urban de alergare din țară, cursele de alergare adresându-se tuturor persoanelor, adulți sau copii, alergători amatori sau profesioniști. Limita de vârstă este 4 ani, iar vârsta celui mai curajos participant a crescut de la 58 de ani în 2013 la 64 de ani în 2015.

Alergătorii susțin cauza preferată prin achitarea taxei de participare, iar susținătorii prin donații directe pe website-ul evenimentului. Banii strânși vor finanța cele 21 de proiecte propuse de comunitatea sibiană.

SemiMaratonul Sibiu este organizat de Fundația Comunitară Sibiu și se află la cel de-al cincilea an de existență. În primele patru ediții, sibienii au alergat pentru 79 de proiecte și au strâns un total de 450.000 de lei. „Aș mai alerga de câte ori trebuie 5 km ca să simt din nou emoția când am văzut poza cu incubatorul în secția celor mici. Atunci am conștientizat că un proiect bun mișcă lumea”, a spus Gabriela Hila, de la asociația Mâini Unite.

Renovarea și achiziționarea de aparatură modernă pentru secția de terapie intensivă pentru nou-născuți din Sibiu este doar unul dintre proiectele pentru care sibienii își unesc forțele an de an. Alături de acesta, comunitatea a finanțat prin SemiMaraton construirea unui adăpost județean pentru animalele fără stăpân, unui panou de cățărat cu acces public, renovarea unor locuri de joacă din cartierele și grădinițele locale, a readus la viață trenul cu aburi de pe Valea Hârtibaciului, a reușit introducerea de cursuri gratuite de arhitectură pentru copii în șase școli din Sibiu și multe altele. Schimbarea în bine a orașului pornește de la fiecare persoană implicată, de la fiecare sibian preocupat de comunitatea în care trăiește.

„În ultima sâmbătă din mai, centrul Sibiului prinde viață și devine un adevărat centru al comunității, odată cu sutele de sibieni care aleargă pe străzile vechiului oraș. La a cincea ediție de SemiMaraton Sibiu, așteptăm peste 1500 de participanți care își vor depăși limitele, alergând pentru proiectele care transformă în bine comunitățile din jurul lor. Dincolo de cultură și sport, mobilizarea masivă pentru acest eveniment ne dezvăluie o veritabilă capitală a implicării”, a declarat Ciprian Ciocan, director executiv Fundația Comunitară Sibiu.

Startul SemiMaratonului se dă chiar în centrul istoric al capitalei culturale din 2007. Alergătorii iau la picior străzile înguste ale Sibiului, aleargă între zidurile medieval ale cetății transilvănene, în parcul natural Pădurea Dumbrava și în al doilea cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, Muzeul Civilizației Tradiționale „Astra”.

Evenimentul strange anual la start peste 1.200 de alergători la SemiMaraton și Crosul Visma și sute de mămici cu copii de mână aleargă la cursele copiilor ProLanguage. 

Anul acesta, SemiMaratonul va avea loc în data de 28 mai și va începe la  ora 9.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

filarmonica

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
cascaval
Licitatie publica

accentmedia