logo
Şeful de la drumuri, dat afară! Motivul? Deszăpezire deficitară!
Rareș BIŢU
2769 vizualizari
Şeful de la drumuri, dat afară! Motivul? Deszăpezire deficitară!


La patru zile după ce premierul Sorin Grindeanu i-a cerut revocarea, directorul CNAIR, Cătălin Homor, a fost dat afară pentru modul deficitar în care a coordonat deszăpezirea la nivel naţional.


Consiliul de administraţie al Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a decis marţi, în cadrul unei şedinţe, revocarea din funcţie a directorului general, Cătălin Homor, sub pretextul unor ”deficienţe” în gestionarea activităţilor companiei, potrivit unui comunicat dat publictăţii miercuri. 

Revocarea a avut loc la patru zile după ce premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, să ia măsuri pentru demiterea lui Homor sub pretextul "modului deficitar" în care au fost coordonate acţiunile de deszăpezire la nivel naţional, anunţă news.ro.

Marţi, consiliul de administraţie al CNAIR s-a reunit, la solicitarea ministerului Transporturilor, pentru a analiza realizarea obiectivelor din mandatul lui Homor.

  • ”În cadrul şedinţei, membrii consiliului de administraţie au constatat deficienţe de gestionare a activităţilor CNAIR din ultima perioadă şi au decis revocarea din funcţie a directorului general”, se arată în comunicat.

Totodată, Răzvan Cuc a dispus Corpului de control să efectueze la CNAIR o verificare a materialelor necesare deszăpezirii, a utilajelor speciale şi starea de funcţionare a acestora, precum şi a stocurilor de material antiderapant şi combustibil.

În plus, ministrul a dispus verificarea situaţiei contractelor cu firmele private pentru deszăpezire şi a modului de fundamentare a ordinului privind utilizarea nisipului la deszăpezire.
Nu mai este de mult un secret faptul că multe drumuri circulate din ţară nu au contracte de deszăpezire, în vreme ce drumuri foarte rar circulate au contracte extrem de scumpe cu firme care, teoretic, se ocupă cu deszăpezirea.

Directorul general al CNAIR, Cătălin Homor, a fost numit în această funcţie la finalul anului 2015, după ce anterior a fost director general al Metrorex. Premierul s-a arătat, sâmbătă, dezamăgit de modul în care au fost făcute stocurile de materiale antiderapante.






comentarii
4 comentarii

In fata naturii nu ne putem pune. Si in Canada cand sant caderi masive de zapada (cu toate superdotarile in dezapezit) scolile se inchid 2-3 zile ,nu esti presat sa mergi la sevici iar frigul este o problema normala sub -20 grade.Romania nu face exceptie deoarece e f greu sa dezapezesti la sub -20 grade si viscol.Normal ar trebui dotata Armata cu elicoptere si echipamente de interventie, care sa ajute comunitatile izolate(cum am vazut in zona campiei).Demiterile sant isterii care nu au sens.Trebuie investiti bani in Armata, care este cea mai eficienta institutie in astfel de situatii, practic fiind o stare de necesitate la nivel de tara, comparabila cu starea de razboi.
Bobica
11.01.2017 17:41
O Prostie isi fecea treaba.
Ionut
11.01.2017 18:42
,,MOTTO"PSD-,, AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA CARE VOR AJUNGE LA NOI- ASA VA TREBUIE DACA-ATI PUS BOTU"
BEN
12.01.2017 01:02
Nu avea loc de cacatii de PSD-isti.
Bucur
12.01.2017 12:47
Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia