Tribuna
Seară de jazz electric, pe structuri alternative, la Biblioteca ASTRA, alături de KRiSPER
Andra MARINESCU
464 vizualizari
Seară de jazz electric, pe structuri alternative, la Biblioteca ASTRA, alături de  KRiSPER
Stagiunea "ICon Arts@Biblioteca ASTRA" pregătește publicului o nouă experiență concertistică redată prin apariția nonconformistă a trupei KRiSPER. În urma succesului înregistrat la evenimentele anterioare ale Stagiunii, fără îndoială că și acest concert va surprinde, de această dată prin creativitatea temelor de jazz electric cu influențe pop-rock ale trupei care promite să revoluționeze scena jazz-ului autohton, după cum spun organizatorii. Concertul va avea loc luni, 18 martie, de la ora 19, în Sala Festivă a Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu, iar intrarea va fi liberă prin rezervare la adresa bjastra2@gmail.com.


KRiSPER s-a evidențiat la scurt timp de la lansarea proiectului muzical prin sound-ul care nu semăna cu nimic din ceea ce s-a compus în ultimii ani în România. Stilul lor combină straturi de jazz electric, rock alternativ și sensibilitate pop pentru a genera o explozie controlată de sunet. Cu un interes pentru haos, instabilitate, improvizație dar și pentru structura formelor muzicale, trupa este la fel de atentă cu procesul care dă naștere muzicii lor cât și forma produsului final.
Inițiat de compozitorul Adi Stoenescu (fender rhodes, efecte), proiectul KRiSPER îi mai are ca parte componentă pe Alexandru Arcuș (saxofon, efecte), Alex Badea (percuție), Michael Acker (bas electric) și pe Harvis Cuni Padron (trompetă, efecte), cu toții muzicieni remarcați la numeroase alte concerte susținute în diferite formule de jazz.
Cei cinci s-au cunoscut în București, fiecare făcând parte din diverse proiecte ale scenei locale. Ceea i-a unit a fost nevoia de a experimenta, pentru găsirea de noi forme de expresie și de structurare a pieselor. Inspirați de sistemul unic de ‘cue-uri’ (scurte motive muzicale) al celor de la Kneebody, folosit pentru a schimba parametrii muzicali în timp real, KRiSPER a preluat acest sistem și l-a adaptat nevoilor proprii. Acest sistem le permite să amestece sau să realizeze colaje fractalice folosind părțile propriilor piese, să altereze tempoul, tonalitatea, ritmul pe durata concertelor live.
KRiSPER a lansat primul lor album, "Landing on the comet", în luna decembrie a anului 2017.
„O trupă care a început să producă agitație în undergroundul jazz românesc, (…) KRiSPER e dispusă să-și riște subzistența testând nebunii mai rar încercate la noi”, spunea Aron Biro în Dilema Veche.


Expoziție cu documente aparte


Conform tradiției, tema evenimentului va prilejui organizarea unei expoziții aparte cuprinzând documente alese din colecțiile Bibliotecii din care nu vor lipsi CD-uri și viniluri ale fondatorilor jazz-ului în România și în plan internațional.
Seara se va încheia cu o invitație la degustare de vinuri bio oferite de Senator Wines, partenerul evenimentului.
Toate evenimentele derulate în cadrul Bibliotecii Județene ASTRA Sibiu au loc cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu.
Stagiunea "ICon Arts @ Biblioteca ASTRA" este un eveniment organizat de UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România, în parteneriat cu Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu. Evenimentul face parte din programul „Oportunități la tine acasă” derulat de UCIMR și este dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care artiștii găsesc oportunități reale de afirmare aici, acasă, pe scenele din România. Programul împlinește anul acesta 10 ani de activitate și sute de concerte organizate pentru susținerea scenei tinere de muzicieni.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

marquardt

casino

CibinFEST

Profesional PN

Neo Plan

Vacanta Eurotrip
espressor
paltinul
info
turboclima
Licitatie publica

accentmedia