logo
Se strică vremea în toată Transilvania. Miercuri, COD GALBEN de furtuni
Se strică vremea în toată Transilvania. Miercuri, COD GALBEN de furtuni
© pixabay.com
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, pentru perioada 13 iunie, ora 14 - 15 iunie, ora 8, o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, cantități de apă însemnate.

Zonele afectate vor fi Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, jumătatea de vest a Munteniei și zonele de munte. Aici, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină. antitățile de apă vor depăși 25 l/mp și pe arii restrânse 60...80 l/mp, îndeosebi în sud-vest și în zona montană.
În restul teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe suprafețe mici, în special pe parcursul zilei de joi, 14 iunie.

Avertizarea cod galben este precedată de o informare meteorologiccă, pentru intervalul 12 iunie, ora 20 – 13 iunie, ora 14, privind instabilitatea atmosferică. În acest interval, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în Maramureș, nordul Moldovei, local în Transilvania, Crișana și Banat, precum și în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului care vor lua aspect de vijelie și condiții de grindină.   În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 15...20 l/mp și izolat 30...40 l/mp.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

Garanta

TDC

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Licitatie publica

accentmedia