logo
FITS
Se caută voluntari care să transforme o clădire "horror" în Palatul Copiilor
Andra MARINESCU
14577 vizualizari
Se caută voluntari care să transforme o clădire
© Răzvan NEGRU
Palatul Copiilor urmează să se mute, în primăvara acestui an, într-un nou sediu, care are, însă, nevoie de 260.000 de euro pentru a fi reamenajat. Este vorba despre fostul internat al Liceului Tehnologic "Henri Coandă", de pe strada Henri Coandă, un spaţiu care în prezent arată deplorabil.


 

Reprezentanţii instituţiei unde se înscriu anual circa 2.500 de tineri caută momentan voluntari care să îi ajute să cureţe spaţiul de pe Henri Coandă.

"Implică-te astăzi! Împreună construim viitorul copiilor noştri, iar pentru asta avem nevoie de fiecare suflet de om! Pentru că doar prin muncă şi dăruire reuşim să ne atingem scopul. Palatul Copiilor se mută începând cu luna aprilie a acestui an pe strada Henri Coandă nr. 51, în spate la Liceul Tehnologic 'Henri Coandă' (Internatul Liceului 'Compa'). Clădirea trebuie complet renovată şi are nevoie de multe mâini unite în acest scop! De aceea vă cerem tuturor ajutorul! Alătură-te echipei de voluntari pentru reabilitarea Palatului Copiilor Sibiu!", este apelul reprezentanţilor Palatului Copiilor Sibiu.

Astfel din data de 21 ianuarie, până pe 26 ianuarie, între orele 10 - 16, se vor desfăşura diferite activităţi care să ajute la îmbunătăţirea condiţiilor Palatului Copiilor. Prima etapă va fi curăţenia. Va fi cărat molozul, se va mătura, se va da huma jos de pe pereţi cu şpaclu, se vor sorta deşeurile pentru reciclare şi vor fi mutate obiectele grele.

"Menţionăm că pot apărea lucrări neprevăzute. Clădirea va fi dotată cu un tun de căldură, muzică, truse de prim ajutor, o cameră călduroasă unde se pot servi cafea, ceai sau apă şi o cameră aerisită pentru fumători", spune conducerea Palatului Copiilor.

La faţa locului, voluntarii vor primi fişe de protecţie, cască, mască şi ochelari de protecţie, mănuşi, saci de rafie, mături, cafea, ceai şi apă. Cei interesaţi să dea o mână de ajutor Palatului Copiilor vor trebui să vină echipaţi cu încălţăminte de şantier, haine groase şi mâncare. Informaţii se pot obţine şi la numărul de telefon 0269/217.655.

Cei care vor să ajute Palatul Copiilor o pot face donând către Asociația Pro Palatul Copiilor Sibiu, în contul RO95RNCB0227159638480001, deschis la BCR, pe numele Petru Liviu Rotaru.

Palatul Copiilor din Sibiu este o instituţie cu rezultate frumoase. Potrivit conducerii instituţiei, anual, peste 300 de premii naţionale şi internaţionale ajung la Palatul Copiilor. Oferta educaţională cuprinde: anticipaţie ştiinţifică, radio-electronică, navomodele - automodele, aeromodele - rachetomodele, karting, informatică, ecoturism, orientare sportiv - turistică, cultură şi civilizaţie românească/ reviste şcolare, limbă, cultură şi civilizaţie franceză - cenaclu literar, limbă, cultură şi civilizaţie engleză, ceramică - istoria artelor, teatru de revistă (balet, dans modern şi de societate), muzică uşoară, dansuri populare, muzică folk - chitară, pictură / desen, vioară, pian şi muzică populară instrumentală.

 

© Răzvan NEGRU


comentarii
10 comentarii

cu cladrea deplorabila de pe victoriei colt cu transilvaniei nu merge!
in fostul sediu fost( parca e DUPA RAZBOI )pcr,tribunal de pe victoriei nu merge!
oricum o sa vin sa ajut
ardeo
11.01.2019 15:07
una e a BOR si cealalta a Ministerului Justitiei si nici unii nici ceilalti nu vor sa dea nimic, doar sa primeasca.
Asta e, din pacate invatamantul si educatia sunt ultimele pe lista si vom plati lucrul asta in timp.
pt ardeo
11.01.2019 16:01
si sediul vechi de pe constitutiei a fost retrocedat bisericii evenghelice, nici ei nu vor sa dea nimic ci doar sa primeasca
pt cel care a raspuns lui ardeo
11.01.2019 16:21
Palatul Copiilor ,fosta" Casa a Pionierilor" e ceva necesar pentru cei cu talente si pasiuni pentru un domeniu.Cand era elev mergeam la cercul de Aero-Modele si construiam planoare,corabii in miniatura, era teribil pentru acele timpuri.Mergeam mai multe ore decat la practica din scoala, unde invatam tamplarie sau mecanica(dat la pila sau sudura si alte operatii de baza).Acum se pot infiinta clase de computere,jocuri electronice care aduc milioane de dolari.Am un fost coleg, care a renuntat la inginerie si si-a luat o casa pe o insula construieste corabii pentru muzee( o corabie, copie la scara mica poate ajunge si la 50000 dolari).Are comenzi de nu face fata,construieste cam 5 pe an din cele scumpe.Aici in Nord America toate orasele cu peste 300000 locuitori au deschise muzee si vor sa arete elevilor, in special pentru cei de pana la clasa a 8-ta cum s-a colonizat America -asta fiind a mandrie a americanilor de origine europeana.Asta ar fi o idee pentru cei de la Palatul Copiilor sa porneasca mici afaceri cu care sa se autofinanteze.Totul se gaseste pe internet iar cei tineri sant f.f.creativi.Primaria Sibiu e bogata si isi poate permite restaurarea cladirii ,dand apoi de lucru programatorilor tineri, proiecte ale orasului ce tin de IT.
ION
11.01.2019 17:47
Se caută voluntari care să transforme o clădire "horror" în Palatul Copiilor.
HAHAHA
Poate niste Studenti din tarile nordice vor fi fraieriti ca —ci cei de—acasa stau mainile in f....
Voluntar
11.01.2019 19:08
Primaria Sibiu are 80 milioane de euro necheltuiti in 2018... De ce nu investeste... Sa faca o chestiune in custodie.?!!
Fodorita
12.01.2019 12:18
Nici eu nu as investi intr-o astfel de cladire! Eficienta termica O , atat de departe de scoli si fara legaturi cu transportul public. Sunt curioasa cati dintre cursantii actuali vor mai merge la Palat, in viitor. O ora in trafic si 1h jumatate la ateliere.
BanciuC
12.01.2019 14:44
Hai, Astrid, că poti!!! Taie din finantarile pentru jocuri de artificii, bâlciurile din P Mare si renovarile bisericilor Evanghelice si fă ceva pentru sibieni
Sibian
13.01.2019 01:09
In centrul orasului sau in zona limitrofa Parcului Subarini nu are loc o asemenea institutie despre care se propune in articol?
momarlan
13.01.2019 13:28
Ar trebui schimbat si numele. Numai palat nu va fi, oricât voluntariat se face. Păcat. Am fost si eu la cursuri, am învățat multe. Însă o parte din farmec îl dădea si fostul sediu. Aici, toți copii vor avea impresia că-i institutionalizează părinții. Vor plânge mulți copii pe-afară la prima ora.
Fost copil.
17.01.2019 15:36
Din aceeasi categorie
sevis

turboclima

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia