logo
Se caută hoţul de colinde, la Avrig
Dan FRÂNCU
2629 vizualizari
Se caută hoţul de colinde, la Avrig

Sărbătorile de iarnă au trecut, oamenii şi-au reluat, încet-încet, activităţile normale şi ecourile perioadei de vacanţă sunt din ce în ce mai slabe. Totuşi, la Avrig există un subiect legat de perioada sărbătorilor de iarnă ce mai preocupă, încă, destul de multă lume, iar din păcate acesta e legat de un incident deloc plăcut şi oarecum absurd.
La momentul împodobirii bradului din centrul oraşului, responsabilii Primăriei Avrig au luat decizia ca, pe lângă şirurile cu beculeţe multicolore, globuri şi alte ornamente, să amplaseze în pom şi o boxă, de unde să răsune mereu colinde şi melodii de iarnă. Iniţiativa a fost bine primită de cei mai mulţi dintre cetăţeni, colindele ce răsunau din boxa amplasată în brad aducându-şi o inspirată contribuţie la crearea unei atmosfere plăcute, adaptată sărbătorilor de iarnă, în zonă.
Se pare că ideea de a amplasa boxa în brad n-a fost însă chiar pe placul tuturor deoarece, imediat după zilele de Crăciun, cineva a considerat că-şi poate însuşi echipamentul şi astfel, se poate bucura doar singur de performanţele acestuia.
Furtul boxei audio din bradul Avrigului a supărat conducerea primăriei, care a început demersurile pentru identificarea făptaşului şi eventual, recuperarea prejudiciului, astfel încât şi în următorul sezon al sărbătorilor de iarnă, din brad să răsune colinde. De asemenea, mai multe voci din societatea civilă au reclamat acest incident şi şi-au arătat indignarea pentru faptă, considerând că trebuie luate măsuri în scopul identificării “mult prea iubitorului de colinde”.
Surse din cadrul Primăriei oraşului Avrig ne-au informat că au fost făcute demersuri către filialele celor două bănci ce funcţionează în clădirea din imediata apropiere a locului unde este amplasat bradul, pentru a oferi înregistrările video surprinse de camerele de spraveghere în ultimele zile ale anului 2016 şi primele zile din anul 2017, astfel încât există toate condiţiile ca autorul furtului să poată fi identificat destul de rapid. Verificarea înregistrărilor video durează câteva zile.  
Ca urmare, deoarece a furat un bun al oraşului pentru a se bucura doar de unul singur de performanţele acestuia, e foarte probabil ca făptuitorul să plătească scump pentru fapta sa, autorităţile administraţiei publice locale avrigene fiind decise să aplice toate măsurile legale ce se impun în această situaţie.
comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia