Tribuna
Scuterele şi tractoarele înregistrate la primărie să circule fără ITP! "Sprijin pentru agricultori: Nu vor mai fi nevoiţi să amâne lucrările agricole!"
Rareș BIŢU
16194 vizualizari
Scuterele şi tractoarele înregistrate la primărie să circule fără ITP!

Încep să cred c-or avea normă, altfel nu-mi explic cum aduc pe lume atâtea inepţii indivizii pe mâna cărora am lăsat legile şi legislaţia. Scuterele şi tractoarele să circule şi fără ITP. E cea mai nouă năstruşnicie pe care iniţiatorii au de gând s-o transforme din idee în literă de lege. Dacă-mi amintesc de "ideea" de a înjumătăţi amenzile pentru şoferii pensionari, noua iniţiativă mi se pare o continuare absolut firească.

Înregistrată zilele trecute la Senat pentru dezbatere, propunerea legislativă  pentru modificarea alin.(4) al art.9 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, prevede modificarea categoriilor de vehicule care pot circula pe drumurile publice din România fără ITP. Ca să poată fi aplicat, proiectul de act normativ are nevoie de aprobarea Parlamentului şi de promulgare din partea Preşedintelui Klaus Iohannis. Doar aşa poate ajunge în Monitorul Oficial.

  • "Propunerea legislativă stipulează ca, pentru a avea drept de circulație pe drumurile publice, doar vehiculele înmatriculate să fie supuse inspecției tehnice periodice. Asta înseamnă că, spre deosebire de regulile actuale, vehiculele care nu sunt înmatriculate, dar sunt înregistrate la primărie vor putea circula fără să fie supuse inspecției tehnice. Mai exact, dacă aceste modificări se vor aplica, vor putea circula pe drumurile publice fără efectuarea ITP-ului scuterele (mopedele) și tractoarele înregistrate la primărie", scrie avocatnet.ro.

Autorul propunerii crede că ideea poate fi un sprijin pentru agricultori. Astfel, aceştia "Nu vor mai fi nevoiţi să amâne lucrările agricole pentru a supune inspecției tehnice periodice tractoarele și alte utilaje deținute și înregistrate la primărie", explică iniţiatorul proiectului, convins că de această măsură se vor putea bucura, indirect, și deținătorii de scutere neînmatriculate, dar înregistrate la primărie.
De ITP scapă, în continuare, maşinile autopropulsate cu viteze care nu depăşesc 25 km/h, autovehiculele cu șenile, tramvaiele și vehiculele cu tracțiune animală.

 






comentarii
3 comentarii

Daca orice mediocru are posibilitatea sa ajunga parlamentar, nu e de mirare ca apar propuneri legislative hilare, prostesti, fanteziste sau aberante!
Cititescu
21.05.2018 19:56
O treaba foarte buna sa scoata itp la tractoare .hai k legea .bv
Cip
10.02.2019 17:24
Salutare detin tractoare si este o treaba ff buna si un foarte mare sprijin pentru agricultori??
Cip
01.08.2019 23:49
Din aceeasi categorie
Targul de Cariere

EVENIMENT TV
VISA MEDICA
visa medica
Cartuse toner, unitati cilindru
Magazin
adi eco
Licitatie publica

ACCENT MEDIA