logo
"Scrisul" concursului de directori de școli: doi candidați au fost respinși, iar unul nu s-a prezentat
Andra MARINESCU
2247 vizualizari
© Arhiva TRIBUNA
Luni a avut loc proba scrisă a concursului pentru ocuparea posturilor disponibile de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar. Cadrele didactice din județul Sibiu au susținut examenul la Colegiul Tehnic "Independența" Sibiu. Din cei 54 de candidați, doi nu au fost admiși, iar unul nu s-a prezentat.


Pentru ocuparea funcțiilor de director și de director adjunct din școlile sibiene, s-au înscris 54 de candidați. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, au fost scoase la concurs 68 de posturi pentru funcții de conducere în unitățile școlare din județ, respectiv 44 pentru directori și 24 pentru directori adjuncți.
Din totalul de 54 de candidați, unul nu s-a prezentat la examen, fiind vorba despre Mihaela Babă, care se înscrisese pentru funcția de director al Școlii Gimnaziale Bazna.
În total, 51 de candidați au fost admiși după prima probă a concursului de directori, constând într-un test grilă privind cunoștințele despre legislație și management educațional. Din totalul de 50 de puncte, era necesar ca cei înscriși să obțină 35.
Cei care au fost respinși sunt Gheorghe Banciu, care candidase pentru încă un mandat ca director la Școala Gimnazială Ocna Sibiului, și Alexandru Tacoi, candidat tot pentru funcția de director, la Școala Gimnazială nr. 21 din Sibiu.
Nicoleta Nan, de la Centrul Școlar de Educație Incluzică nr. 2 Sibiu, Ioan Meteș, de la Liceul "Timotei Cipariu" din Dumbrăveni, Velntin Lepșa, de la Școala Gimnazială Merghindeal, și Cerasela Tetileanu, de la Școala Gimnazială nr. 21 Sibiu, au obținut cele mai multe puncte, respectiv 46.25, în județul Sibiu.


Calendarul concursului


Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației, zilele acestea vor avea loc elaborarea graficului de desfășurare a probelor de evaluare a CV-ului și de interviu și invitarea observatorilor să participe la desfășurarea acestora.
Între 19 - 31 iulie, se vor desfășura probele de evaluare a CV-ului și proba de interviu. În această perioadă, se vor soluționa și eventualele contestații înregistrate.
Rezultatele finale vor fi afișate cel târziu pe 2 august. Emiterea deciziilor de numire în funcție se va face începând cu 1 septembrie.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

kogalniceanu

smeralda

marquardt

artmania

sound

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia