logo
SCRIBUL DE MARŢI: Poveste adevărată: Tarzan avea o "Punguţă cu două ouă", fără TVA
Andrei ILENI
864 vizualizari
SCRIBUL DE MARŢI: Poveste adevărată: Tarzan avea o

Deficitul bugetar se datorează găinilor din gospodăriile particulare. Aşa consideră deputatul Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi pe care îl apreciez ca scriitor de ficţiune. Demersul său utopic este altceva şi se încadrează la capitolul bugetar privind impozitarea pe tâmpenie perseverentă: el consideră (chiar crede) că oul vândut va aduce TVA, impozit pe profit şi pe dividende, impozit pe salarii şi contribuţii la asigurările sociale, şi care, reintrate în circuit, vor genera iarăşi impozite şi taxe etc. Şi se rezolvă deficitul, în clocitoarea bugetului.

Se nimereşte să aflu că a fost finalizat documentarul regizorului Alexandru Solomon, film intitulat "Ouăle lui Tarzan". Un studiu asupra mecanismelor utopiei şi al mijloacelor sale de perpetuare, fiind vorba despre experimentele sovieticilor asupra hibridizării om-maimuţă şi efectuate într-un institut de cercetare din republica sovietică a Georgiei, actualmente republica separatistă a Abhaziei. Pe scurt, povestea: s-a experimentat crearea unui hibrid om-maimuţă, dar nu au fost inseminate femele umane, cu toate că multe cetăţene sovietice s-au oferit cu patriotism psihotic la "implementarea ştiinţei" în trupurile lor avide de eroism trans-erotic. În fine, noile creaturi - în viziunea oficialilor de la Kremlin - trebuiau să servească drept soldaţi sau lucrători în mină, carne de tun sau înlocuitori ai dispăruţilor (umani) din gulag.

Eroul filmului se numeşte Tarzan şi este un urangutan care s-a bucurat de o longevitate uriaşă şi de un libidou pe măsură. Statuia lui se află în faţa institutului din Abhazia şi multe turiste îi mângâie formele ovale, drept mulţumire pentru aportul în ştiinţa inseminării sovietice. Institutul există, dar nu ştiu contribuţia lui pecuniară la PIB-ul unei ţări fanteziste, din umbra utopiei comuniste...

Eroul nostru se numeşte Vosganian şi nu inseminează nici bugetul, nici măcar fanteziile găinilor, la ceas de seară, pe scăriţa spre cuibarul gândurilor dintre două ouă impozitate. Fostul ministru a "implementat" cocoşul de la Fisc între găini. Şi revine, într-un mesaj publicat pe o reţea socială, intitulată: "Punguţa cu doi bani", unde gospodăriile particulare trebuie să fie ouătoare de TVA şi taxe. S-a mai exprimat un politician despre numărătoarea ouălor şi a trebuit să-şi numere ouăle până la eliberare din alt cuibar. Acum îşi numără firele din barbă, tot un fel de experiment despre nimic. Despre cum să pierzi la cântatul cocoşilor. Ăştia nu uită. Te trezesc, dar nu fac gimnastica de dimineaţă, în locul tău.

Eroul nostru este supărat. Pe fostul şi actualul electorat - care l-a propulsat bine - oarecum în politică - dar nu se poate baza pe găini. Unde-i logica? În sindromul ochelarilor de cal, animalul care doarme în picioare în acelaşi şopron cu orătăniile? Le pui găinilor şaua între aripi şi eşti zburător fără orizont. E prea deştept eroul nostru. A prins ideea cu DNA. Să fie arestaţi vosganienii din tigaie! Dacă le eutanasiem ouăle?

Aştept ca drepturile de autor ale lui Johnny Weissmüller - primul Tarzan cinematografic - să fie virate bugetului din această junglă.

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

brukenthal

Targul de Craciun Selimbar

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
filarmonica
Licitatie publica

accentmedia