logo
Scribul de marţi: Dinaintea votului s-au închinat cifrele
Andrei ILENI
613 vizualizari
Scribul de marţi: Dinaintea votului s-au închinat cifrele

Nu e cazul să încifrăm voturi şi să numărăm, în devălmăşie. Chiar nu este cazul să numărăm între votanţii şi subiecţii Referendumului din 6 şi 7 (sau între), care a "făcut" cifre barate în familia guvernamentală, dar netradiţională.
Cifrele sunt, ca să zic dintr-una, bivalente. Nu le poţi contabiliza. Le presupui, le suprapui, le prezumţi şi apoi le uiţi. De ce? Pentru că cifrele nu se numără în locul cuvintelor, nenumărate.
Prin urmare, cifrele nu au numărătoare. Se destăinuie prin înmulţire. 
Voturile sunt mortale, pe abac. Definitive. Cu ochii îndoiţi în noptateca prelungire a unui Referendum   dintre două zile fără apusul din răsăritul unui vot. 42 de milioane de euro a costat această repetiţie generală de pe scena guvernamentală (dar şi vizitele "inopinate" printre gripele porcine, aviare, naţionaliste, agramate şi fireşti, din moment ce prim-ministresa ne-a spus (televizat) că-n 10 august au fost "protestanţi", în loc de protestatari. Cuvintele nu mai au eficienţă în urna cu cenuşa voturilor numărate.
Capul nu este destul de patrat între parametrii cifrelor şi somnolenţa votanţilor - cu capul pe umerii obosiţi ai unui Referendum  scheletic, politic, mediatizat la comandă partinică, moral-religios şi cu întoarcere spre nicăieri.
Ce s-a rezolvat? Nu se ştie, şi nici ei nu sunt greci să ne destăinuie cadoul dintre două zile apatice: ca o motivaţie a supravieţuirii în dublura dintre boloboc şi o picătură de apă sfinţită.
***
Indiferenţă, răutate, partizanat de cartel politic şi invers-dinspre cartierele spre nicăieri, în cutia de carton unde se trăieşte, încă, dubluri la colţul străzii şi derbedei cu papion la gâtul înţelepciunii, tocmai când e asfixiată o întrebare: Da, sau Nu?
Sunt două întrebări în retorica mea, răutăcioasă: nu? sau de ce nu, dacă este da?
Când mai votăm cifre,  să nu uităm de câte ori mai facem genoflexiuni din cuvintele care ne frâng gândurile. Restul e gimnastică. Referendum familial. Dacă aşa a fost, s-a demonstrat. Numărătoarea există.
Bună ziua. E marţi. Descurcaţi-vă. De ieri până azi e doar ce a fost...

comentarii
0 comentarii

Din aceeasi categorie
sevis

salonul auto

turboclima

saltsib

Vacanta Eurotrip
espressor
sport
info
Covoare
Licitatie publica

accentmedia